WhatsApp'ın Android beta sürümü, 2.20.203.3'e yükseltildi. Bu güncelleme ile henüz geliştirilme aşamasında olan iki özellik gün yüzüne çıktı. Bu özellikler, Android ekosistemindeki kullanıcıların deneyimlerini iyileştirecek gibi görünüyor. Her iki özelliğin de ne zaman kullanıma sunulacağı şu an için bilinmiyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın Android beta sürümü güncellendi. Yapılan güncelleme ile uygulama sürümü 2.20.203.3'e yükseltilirken, yaklaşan iki yeni özellik de bu sürümle birlikte görüldü. Geliştirme aşamasında olan her iki özellik de birkaç kararlı sürüm güncellemesi sonunda kullanıcılara sunulacak gibi görünüyor.

WhatsApp'ın son beta sürümüyle ortaya çıkan ilk özellik, kaçırılan aramalara sonradan bağlanılmasını sağlıyor. Diyelim ki bir grup görüşmesine davet edildiniz ve o an için bu daveti kabul edemediniz. WhatsApp'a bir sonraki girişinizde söz konusu görüşme hala devam ediyorsa, bu görüşmeye bağlanmanızı sağlayacak bir pencere göreceksiniz. 

WhatsApp'ın yeni özelliği işte böyle görünüyor

WhatsApp

WhatsApp'ın geliştirmekte olduğu bir diğer özellikse kullanıcı güvenliğini yakından ilgilendiriyor. Android kullanıcıları, eğer telefonlarında parmak izi okuyucu sensörleri varsa, bu özellikten faydalanarak WhatsApp'a giriş yapabiliyorlardı. Ancak parmak izi okuyucu sensörü bulunmayan telefonlara sahip olan tüketiciler, bu tür bir özellikten faydalanamıyorlardı. İşte geliştiriciler, WhatsApp'ın bu özelliğine dair kapsamı genişletiyorlar. 

WhatsApp

WhatsApp'ın son Android beta sürümünde yer alan yeni özellik, parmak izi kilidini biyometrik kilit olarak değiştiriyor. Bu sayede kullanıcılar, eğer kullandıkları telefonda yüz tanıma özelliği varsa, WhatsApp'a girişlerini bu şekilde sağlayabilecekler. Bu özelliğin sadece Android kullanıcılarına özel olduğunu, iOS platformundaki WhatsApp'ın zaten hem FaceID hem de TouchID'yi desteklediğini belirtmekte fayda var.