ABD’li teknoloji devi Apple, teknolojinin öncüsü olmaya devam ediyor. Almış olduğu her yeni patent ile teknolojisini bir adım daha öne çıkarmayı hedefleyen şirketin bir sonraki hamlesi ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi‘nden değiştirilebilir uçlara sahip olan Apple Pencil için yeni bir patent alan şirket, önümüzdeki yıllarda bu patenti hayata geçirmeyi hedefliyor.


Mevcut Apple Pencil, eğime ve kuvvete son derece duyarlı olarak geliştirilerek kaliteli çizimler yapmanıza olanak sağlayan bir teknolojiye sahip. Aynı zamanda manyetik yapışma özelliği sayesinde gecikme süresi neredeyse sıfır olan Apple Pencil, iPad cihazlar üzerinde özellikle çizim ve modelleme tarafında başarı ile kullanılıyor. Şirketin almış olduğu yeni patent ile mevcut Apple Pencil teknolojisi birleştirilirse ortaya kullanıcıların kullanmaktan zevk alacağı bir teknoloji çıkacak.

Tüm Apple cihazlarını kontrol edebilecek




Şirketin almış olduğu patent ile Apple Pencil bundan böyle farklı uçlara sahip değiştirilebilir ve içerisinde sensörler bulunan dokunmatik bir tasarıma sahip olacak. Lightning bağlantı noktası ile uçları kolayca değiştirilebilen yeni Apple Pencil patenti, içerisinde bulunan sensörler sayesinde Macbook, iMac ve Apple TV gibi Apple ekosisteminin içerisinde bulunan teknolojik cihazları kontrol edebilecek. 


Yeni patent, farklı şekillerdeki uçları ile iPad üzerinde 3D modellemeler yapan kullanıcıların ilgisini çekecek bir teknoloji olacak. Değiştirilebilir her ucun farklı özellikleri olacak ve bu özellikler sayesinde üst seviye çizim ve modelleme deneyimi yaşatacak. Apple şirketinin almış olduğu yeni patent, aynı zamanda değiştirilebilir uçları sayesinde Apple Pencil’in ömrünü de uzatacak.