PlayStation Studios‘un yayınladığı yeni iş ilanı, şirketin mobil oyun tarafına yönelmeye başladığına işaret etti. Ekip yakında büyük ilgi çeken video oyunlarını iOS ve Android işletim sistemlerine getirebilir.
Abone OL

PlayStation’ın ilk kez mobil oyun sektörüne göz kırptığını söylemek pek doğru olmaz. Zira Mayıs 2016’da Uncharted Fortune Hunter oyunu her iki mobil işletim sistemine de gelmiş ve büyük ilgi çekmişti. PlayStation Remote Play ve PlayStation PlayLink gibi uygulamalar da şirketin mobilde dikkat çekmesini sağlarken; ekip ilerleyen süreçte bu pazar için daha yoğun çalışma sarf edeceğinin ipuçlarını verdi.

 

PlayStation Studios, Mobil oyunlar için yeni bir iş ilanı paylaştı

Sony Interactive Entertainment bu hafta Greenhouse’da Head of Mobile pozisyonu için bir iş ilanı yayınladı. Kaliforniya merkezli şirket PlayStation Studios için mobil oyun geliştirme vizyonunu, misyonunu ve stratejisini tanıtacak bir ekip üyesine ihtiyaç duyduğunu belirtti.


Mobil Bölüm Başkanı arayan şirket, PlayStation Studios’un rotasını akıllı telefon ve tablet cihazlarına yönlendirecek. Popüler oyun serilerini mobile uyarlamak isteyen firma, yeni personelle birlikte mobil sektöre yönelik 3 ila 5 yıllık ürün yol haritası hazırlayacak.

 

Sony taşınabilir konsolların yerini mobil cihazlar ile dolduracak

Milyarlarca dolarlık bir sektör olan mobil oyun piyasası, en büyük oyun şirketlerinin dahi ilgi odağı haline geldi. Popüler konsol üreticisi Nintendo, Pokemon GO gibi hit oyunlar yaparak bu alana hizmet ederken; Call of Duty: Mobile ve PUBG Mobile‘ın şaşırtıcı başarı grafikleri de tüm piyasanın dikkatini üzerinde topladı.



Sony geçtiğimiz ay PlayStation 3‘ün yanı sıra PSP ve PS Vita el konsollarını PS Store’dan kaldıracağını açıklamıştı. Bir döneme damgasını vuran taşınabilir oyun cihazları yaz aylarında resmi desteğini sonlandıracak. Fakat ortaya çıkan son iş ilanı haberinden sonra şirket, kaybolan taşınabilir konsollarının yerini mobil cihazlarla dolduracak.