Windows Sandbox, uygulamaları izole bir şekilde güvenli bir şekilde çalıştırmak için uyarlanmış yeni bir hafif masaüstü ortamıdır. 


Çalıştırılabilir bir dosyayı kaç kez indirdiniz, ancak onu çalıştırmaktan korktunuz? Hiç temiz bir Windows kurulumu gerektiren, ancak sanal bir makine kurmak istemeyen bir durumda bulundunuz mu?


Microsoft'ta bu durumlarla düzenli olarak karşılaşıyoruz, bu nedenle Microsoft , Windows Sandbox'ı geliştirdi: PC'nizi kalıcı olarak etkileme korkusu olmadan güvenilmeyen yazılımları çalıştırabileceğiniz izole, geçici bir masaüstü ortamı. Windows Sandbox'a yüklenen herhangi bir yazılım yalnızca korumalı alanda kalır ve ana makinenizi etkileyemez. Windows Sandbox kapatıldıktan sonra, tüm yazılımlar, tüm dosyaları ve durumu ile birlikte kalıcı olarak silinir.

  • Windows'un bir parçası - bu özellik için gereken her şey Windows 10 Pro ve Enterprise ile birlikte gelir. VHD indirmeye gerek yok!
  • Bozulmamış - Windows Sandbox her çalıştığında, yepyeni bir Windows kurulumu kadar temizdir
  • Tek kullanımlık - cihazda hiçbir şey kalmaz; uygulamayı kapattıktan sonra her şey atılır
  • Güvenli - Windows Sandbox'ı ana bilgisayardan ayıran ayrı bir çekirdek çalıştırmak için Microsoft'un hiper yöneticisine dayanan çekirdek izolasyonu için donanım tabanlı sanallaştırmayı kullanır
  • Verimli - entegre çekirdek zamanlayıcı, akıllı bellek yönetimi ve sanal GPU kullanır



https://youtu.be/AIh-210GylY