Apple‘ın yeni Mac Pro modelleri çok daha güçlü gelecek. Teknoloji devi şirketin yeni modellerinin özellikleri sızmaya devam ediyor. Şirket, gelecek yeni nesil modellerde önemli performans iyileştirmesi yaptı. Bununla birlikte tasarımda da ilgi çekici bir gelişme gündemde.

Abone OL

 

Mac Pro tasarımında genişletme yuvası dikkat çekti

Apple‘ın yeni modelinin tasarımı farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Model, son iki tasarımın en tartışmalı yönlerinden birine alışılmadık bir yaklaşım getirecek. Genişletme yuvası makinenin içinde mi yoksa dışında mı olmalı?


Steve Jobs‘a göre, hiç kimse görmese bile bir makinenin içinin düzgün tasarıma sahip olması gerekiyor. Apple geliştiricileri de Mac Pro için Jobs’un bu fikrinden ilham almış olabilir.

Yeni modeller yeni Apple Silikon işlemci ile gelecek. Bununla birlikte, Silikon işlemcilerde GPU’lar (grafik işlemci birimi) da entegre.

9to5Mac‘in haberine göre, tasarımcı Antonio De Rosa, genişletme yuvalarının açıkta durduğu bir tür hibrit yaklaşımla bunu dile getirdi. Ama genişletme yuvaları yine kasanın kapladığı alanın içinde yer alacak. Sadece bir farkla; kasanın dış kısmında ve kapalı olarak.