GTA San Andreas, GTA serisinin en sevilen oyunlarından bir tanesi. Böylece oyun büyük ilgiyle oynanınca keşfedilecek ayrıntı da çok oluyor. Yapımın çoğu hayranı haritayı gezerek çeşitli mekanlar keşfediyor. Bu yerler oyunun çıkışından uzun zaman sonra ortaya çıktı. Biz de içeriğimizde haritada yer alan 5 adet gizemli mekanı derledik.

Abone OL

GTA San Andreas gizemli mekanlar !

Chiliad Dağı Mağarası

Chiliad Dağı MağarasıGTA San Andreas‘daki Chiliad Dağı’nın kuzeydoğu yamaçlarında bulunuyor. Burası geceleri arada sırada bölgeyi kaplayan kırmızı bir sis tarafından kapanıyor. Rengin nedeni hala bilinmiyor. Ayrıca mağaranın Koca Ayak ya da farklı tür bir yaratığa ev sahipliği yaptığı söylentileri de var. Mağara içerisindeki kemer aniden dereye düşebileceğiniz bir uçurumun üzerinde yer alıyor. İçerisine düşerseniz bir araç olmadan çıkmanız imkansız.

Los Santos Gözlemevi

GTA San Andreas‘taki Los Santos Gözlemevi de garip bir gizeme ev sahipliği yapıyor. Gözlemevi bir Epsilon Programı üyesi olan Backpacker karakterleri için en yaygın spawn noktası. Epsilon Programı ise GTA San Andreas’ta göze çarpan bir kült.


Gözlemevi parkı, balkon ya da yakınındaki patikalar kötü şöhretli bir Epsilonist olan Backpacker’in doğduğu yerlerden birisi. Oyuncular bu gözlemevinin kült için bir buluşma noktası olduğuna inanıyor. Aynı zamanda etkileyici olan bir başka şey gözlemevi yolunun yukarıdan bakıldığında bir haç işaretine benzemesi.

Terk edilmiş kereste fabrikası

Terk edilmiş kereste fabrikası GTA San Andreas‘daki Angel PineWheatstone kasabasının eteklerinde yer alıyor. Burayla ilgili gizemli olan durum ise boşaltılmış olmasına rağmen fabrikanın yakınlarında rastgele araçların ortaya çıkması. Çoğu oyuncu da kereste fabrikasının yakınında motorlu testere sesleri duyduklarını belirtiyor.


Şeytan Kilisesi

Kilise küçük Bayside kasabasında yer alıyor. Pencerede siyah kanatlı bir meleğe benzeyen Lucifer‘ın evrensel olarak bilinen portresi görünüyor. Oyunda satanizm ve satanik topluluğunun bir sembolü. Şeytan Kilisesi’nin aydınlatmasını değiştiren bir açığı var. Gün boyunca kilise karanlıkken gece yarısı civarında çok parlak hale geliyor.



Gizli Vadi

GTA San Andreas‘ta, Gizli Vadi(Secret Valley) adı verilen bir restoran zinciri bulunuyor. Ancak bu restoranın sıra dışı özellikleri var. Bu konumu ilk kez Cfox306 adlı bir YouTuber keşfetti. Oyuncu Gizli Vadi restoranlarından herhangi birisine gittiğinde önce restoranda sıkışıp kaldığını sonrasında Mavi Cehennem‘e düştüğünü öğrendi.