OnePlus, OxygenOS ve ColorOS yazılım arayüzlerinin tasarım ve işlevsellik açısından birbirine daha yakın hale geleceğini, ayrıca akıllı telefonlarının en az üç sene boyunca Android sürümlerine güncelleme almaya devam edeceğini açıkladı.

Abone OL

Bugün OnePlus, Oppo’nun tescilli OxygenOS ve ColorOS arayüzlerinin kod tabanını entegre etmeye çalıştıkları açıklandı. Kullanıcılar muhtemelen bu değişikliklerin etkisini görmeyecektir. OnePlus, artık daha büyük ve daha uzman bir geliştirme ekibinin beraberinde araştırma ve geliştirme için daha fazla kaynağa sahip olduğuna dikkat çekiyor. Şirket, OxygenOS’un global olarak kullanılabilen akıllı telefonlar için işletim sistemleri olarak kullanılmaya devam edeceğini söyledi. Ancak Çin’de OnePlus cihazları ColorOS daha önce yüklenmiş olarak satılacak.

OnePlus, OxygenOS kullanıcılarına gelen görsel değişiklikler hakkında özel bir şey söylemedi, fakat OnePlus 9 için Android 12’nin erken beta sürümlerine bakılırsa, yakında gelecekler. Ancak asıl mesele, şirketin markalı akıllı telefonlar için kesin bir işletim sistemi güncelleme programı çağırmasıdır. OnePlus 8 ile başlayan amiral gemisi cihazlar, Android sürümüne en az üç güncelleme alacak ve güvenlik güncellemeleri en az dört yıl süreyle yayınlanacak. Nord ve Nord CE akıllı telefonları, iki büyük işletim sistemi güncellemesi ve üç senelik güvenlik yamaları alacak. N10 ve N100 ile başlayan en ideal fiyatlı Nord Ns, bir Android güncellemesi ve üç senelik güvenlik güncellemesi alacak.

Bu, OnePlus’ı Samsung’un Galaxy akıllı telefonlarıyla belirlemiş olduğu yüksek standartlara yaklaştıracak. Ne yazık ki Çinli şirket, güvenlik güncellemelerinin yayınlanması için belirli bir süre çizelgesi paylaşmadı. Şu anda, Samsung Galaxy ya da Google Pixel güncellemelerinin yarısı kadar sıklıkta yayınlanıyorlar.