Akıllı telefon sahiplerinin vazgeçilmezi PUBG Mobile popülerliğini artırmaya devam ediyor. Zirvede kalmak için oyuna sık sık yenilikler ve çeşitli etkinlikler getiren geliştirici Krafton, son olarak Elon Musk ile anlaştı. Özel bir iş birliğine giden iki şirket, popüler Tesla araçlarını oyuna eklemek için çalışmalarını tamamladı.

Abone OL

Neredeyse tüm dünyada tanınan ve milyonlarca oyuncuya hitap eden PUBG Mobile, bundan sonra içinde CybertruckRoadster ve Model Y gibi araçları barındıracak. Yapımın bir parçası olan bu otomobiller, Tesla Drift etkinliği kapsamında oyunun bir parçası olacak.

PUBG haritasına Tesla fabrikası geliyor !

Müjdeyi ilk olarak Elon Musk resmi Twitter hesabından verdi. Hemen ardından ise PUBG resmi hesaplarında bir video yayınladı. Buna göre oyuncular Tesla’nın Cyberturck ve Roadster gibi araçlarını kullanarak haritada ilerleyecek. Bu otomobilleri kullanmak için yapmanız gereken şeyler ise oldukça basit.


İlk olarak son sürüm olan C1S1 güncellemesini kurmuş olmanız şart. Hemen ardından ise ateşleme görevlerinin bir parçası olarak tanıtılan Tesla Drift etkinliğine katılmanız gerekiyor. Aslında etkinlik harita anlamında temel olarak bir yenilik sunmuyor. Yeniden tasarlanan Erangel haritasında geçen bu mod, oyuna füturistik öğeler kazandırıyor.

Haritada aynı zamanda oyuncuların Tesla Model Y üretimini başından sona takip edebilecekleri Gigafactory isimli fabrika yer alıyor. Bir başka ilginç yenilik ise araçlarda tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi otopilot desteğinin olması. Ancak bu özelliğin ne kadar iyi ve nasıl çalışacağı şimdilik gizemini koruyor. Elektrikli olarak gelecek araçlar için bir tür pil şarj istasyonunun da oyuna eklenmesi bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Tesla ve PUBG Mobile ortaklığı oyunun popülaritesini daha da artıracak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.