Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) için artık sayılı bir süre kaldı. Şirket, yerli otomobil ile tanışacağımız tarihi dün Twitter’da paylaştığı video destekli gönderide takipçilerine duyurdu.

Abone OL

Açıklanan bilgilere göre TOGG’un çıkış tarihi netleşmeye başladı. Bir aksilik olmadığı takdirde yerli otomobilin 2022 yılının sonunda seri üretime başlanacağı açıklandı. Bunun yanı sıra inşaata başlanılan 18 Temmuz 2020 tarihinden bugüne şirketin neler yaptığını içeren 1 yıllık çalışma özeti videosuna yer verildi.

Yukarıda yer alan 1 dakika 47 saniyelik videoda da görüldüğü üzere TOGG, ilk 1 yılını yoğun bir çalışmayla geçirdi. Aracın ülkemizdeki çıkış tarihi konusunda detaylar gelse de yurt dışına ne zaman ulaşacağı konusu belirsizliğini koruyordu. Nihayet şirketten bu konuya ilişkin de bir açıklama geldi.

TOGG’un yurt dışındaki ilk durağı Batı Avrupa pazarı olacak

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, merakla beklenen ihracat çalışmaları hakkında Sputnik‘e konuştu. Karakaş, aracın 2022’nin son çeyreğinden itibaren Gemlik Tesislerinde seri üretime başlayacağını söylerken; aynı zamanda şirketin ilk ürünü olan doğuştan yerli C-SUV aracının, üretimin hemen ardından önce Türkiye pazarında, bundan iki yıl sonra ise Batı Avrupa pazarına satışa sunulacağını açıkladı.

2025’ten sonra Avrupa’ya açılacak TOGG, şarj altyapısı yaygınlığına bağlı olarak bir yayılım politikası uygulayacak. Ayrıca Karakaş’ın verdiği bilgilere göre İspanya da Avrupa pazarı içinde şirketin görüş alanında…