anydesk indir

AnyDesk indir, adından da anlaşılacağı gibi, Internet'e bağlı olduğunuz sürece bulunduğunuz yere bakılmaksızın bilgisayarınıza erişmenizi sağlayan, çığır açan bir uzak masaüstü programıdır. Ayrıca uzaktan başkasına teknik yardım sunmak için uygulamayı kullanabilirsiniz.

AnyDesk programı, Windows işletim sistemli iki farklı bilgisayarı internet üzerinden birbirine bağlamak ve böylece uzak masaüstü bağlantısı sağlayabilmek için kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulama. Her ne kadar bu konuda hem Windows'un kendi iç desteği hem de ek yazılımlar olsa da AnyDesk sağladığı güvenlik mekanizmaları ve aynı zamanda çok basit yapısı sayesinde dikkati üzerine çekiyor diyebiliriz.

Programı kullanmak için tek yapmanız gereken iki bilgisayar üzerinde de kurulum yapmak ve daha sonra bağlanmak istediğiniz bilgisayarın adresini girmek. Dilerseniz bağlanacağınız bilgisayara şifre de koyabilir, böylece başkalarının erişim sağlamasına engel olabilirsiniz.

Güvenlik amacıyla düzenlenmiş ek tedbirler de yine programda mevcut. Örneğin sadece hafızaya kopyalanmış olan verilerin iki bilgisayar arasında kopyalanabilmesi ancak direkt olarak dosya transferinin engellenmesi sayesinde önemli dosyalarınızın birebir kopyalanması ve kaçırılması da imkansız hale gelecektir. Böylece kişisel gizliliğinizin ve disklerinizdeki verilerin yeterince korunduğunu söylemek gerek.

Yapılabilen diğer işlemler arasında şunlar yer alıyor:

  • Ekran görüntüsü alma
  • Diğer bilgisayardaki sesleri duyma
  • Klavye ve fare kilidi
  • Bağlantı ayarları
  • Hafızaya erişim sağlama