Nvidia’nın yeni nesil ekran kartı serisinde hem RTX 3050 gibi alt bir performansla yetinmeyip, hem de RTX 3070 gibi yüksek bir performansa ihtiyaç duymayanlar için ailenin ortancası RTX 3060 iyi bir seçenek. Ekran kartları son zamanlarda stok sorunlarıyla biliniyorken RTX 3060 stokları özelinde kötü günler geliyor.

Abone OL

RTX 3060 stokları için inişli çıkışlı bir dönem başlıyor !

Çinli bir forumda iddia edilene göre Palit ve MSI gibi üçüncü taraf ekran kartı üreticilerinin ve OEM olarak satın alım yapan üreticilerin bulunduğu bir sohbette RTX 3060 stokları için kötü haber verildi. Söylenene göre eylül ayında ekran kartının sevkiyatlarında yüzde 50’ye varan düşüşler olacak. Ancak bu durumun eylül ayında yaşanmasının ardından hızlı bir toparlanma olacağı da söyleniyor.


RTX 3060 özellikleri

RTX 3060 stokları için söz konusu durumun nedeni ise Çin’deki üreticiler. Şu sıralar fabrikaların kapalı kalması ve yeteri kadar işçi bulunamaması gibi sorunları sıkça duyuyoruz. Bu sorun sadece donanım değil, otomotiv ve akıllı telefonları kapsayan donanım üretimini de olumsuz etkiliyor.

Bu yılın ilk yarısı, ekran kartı stokları için bir faciaydı. İnsanlar artık sıfır ekran kartı almayı akıllarından bile geçirmeyip işlerini görecek ikinci el kart bulabilmek için araştırma yapıyordu. Mining kaynaklı stok sorunları artık dünya genelinde büyük bir sorun değil ancak şimdi de ekran kartları özelinde sorunlar yaşandığını görüyoruz. Bu yılın en rekabetçi ekran kartlarından olan RTX 3060’ı eylül ayı içerisinde almayı planlayanlardansanız planınızı biraz erkene çekmek iyi bir fikir olabilir.