WhatsApp artık birçok kullanıcı için varsayılan mesajlaşma uygulaması haline geldi. Fakat geçtiğimiz dönemlerde sunduğu kullanıcı sözleşmesi kullanıcıları uygulamadan soğutmuştu. Tüm bu boykot niteliğindeki geri çekilme, WhatsApp’ın geri adım atmasına neden olmuştu. Yine de WhatsApp dünya üzerindeki birçok akıllı telefonda bulunan mesajlaşma uygulaması. WhatsApp’ın yaptığı yeni bir duyuru uygulamanın bazı cihazlarda artık desteklenmeyeceğini belirtiyor.

Abone OL

WhatsApp belirli Android ve iOS sürümlerini desteklemeyecek !

Uygulamanın desteklemeyeceği cihazlar arasında doğrudan işletim sisteminin sürümü yer alıyor. Eğer işletim sistemi sürümü belirlenenin altındaysa WhatsApp’a elveda diyebilirsiniz. WhatsApp aşağıdaki gereksinimleri karşılayan Android cihazları desteklemeye devam edecek.

  • Android 4.1 veya daha güncel bir işletim sistemi yüklü telefonlar
  • Doğrulama işlemi sırasında SMS veya arama alabilen Android telefonlar

Şirket, aktif SIM karta sahip Android tabletler için sınırlı destek sunuyor. Yalnızca Wi-Fi bulunan cihazları ise desteklemiyor. Ayrıca herhangi bir Wi-Fi ağının kapsama alanında değilseniz, mesaj alabilmeniz için mobil veriye de sahip olmanız gerekiyor.

1 Kasım 2021‘den itibaren WhatsApp, Android 4.0.4 veya daha eski Android sürümlerini desteklemeyecek. Bu tarihten önce sohbet geçmişinizin yedeklenmesi tavsiye ediliyor.

iPhone tarafında ise WhatsApp sizden, iOS 10 veya daha güncel bir iOS sürümüne sahip olmanızı istiyor. Ayrıca en iyi uygulama deneyimi için telefonunuzun desteklediği en güncel sürüme geçmenizi öneriyor.

Şirket, Jailbreak uygulanmış veya hiçbir operatör tarifesiyle alınmamış cihazların kullanımını kısıtlamadığını açıklıyor. Fakat, bu değişiklikler cihazların işlevselliğini etkileyebildiği için, iPhone işletim sisteminin değiştirilmiş sürümlerini kullanan cihazlar için destek sunulmuyor.