Ünlü kripto borsası BitMart, şok edici bir haberle kullanıcılarının karşısına çıktı. Şirket, milyonlarca dolarlık kripto kaybıyla sonuçlanan bir saldırıya uğradığını bildirdi. Sosyal medyada hızla yayılan bu haber, herkesi şaşırttı. Yapılan saldırı, şimdiye kadarki en sert borsa saldırılarından biri olarak yorumlandı.

Abone OL

BitMart, çeşitli kripto para birimlerinde yaklaşık 196 milyon dolar kayıpla karşılaştı. İlk etapta güvenlik araştırma şirketi PeckShield, borsanın 100 milyon dolarlık bir vurguna uğradığını ileri süren bir rapor yayınlasa da saldırının sonradan öğrenilen boyutu dudak uçuklattı. PeckShield’ın açıkladığı son verilere göre borsanın yaşadığı kayıp; Ethereum zincirindeki çeşitli kripto para birimlerinden 100 milyon dolar, Binance Smart Chain‘den ise 96 milyon dolar olarak kaydedildi.

BitMart, para çekme işlemlerini durdurdu !

Saldırı raporları günün çok erken saatlerinde internette gezinmeye başlarken; bazı yatırımcılar, BitMart’ın Telegram kanalına akın etti. Herhangi bir hack olayı olup olmadığını soran kullanıcılar, ilginç bir şekilde başlangıçta, “Hayır” cevabı ile karşılaştı.


Tepkilerin çoğalması ve olayın iyice büyümesiyle beraber BitMart CEO’su Sheldon Xia, Twitter üzerinden uzun bir açıklama metni kaydetti. Bir süreliğine para çekme işlemlerini durdurduklarını söyleyen Xia, kaybın 150 milyon dolar olduğunu ileri sürerek şunları paylaştı:

“Ethereum ve BSC sıcak cüzdanlarımızdan biriyle ilgili büyük ölçekli bir güvenlik ihlali belirledik. Şu anda hala kullanılan olası yöntemleri sonuçlandırıyoruz. Bilgisayar korsanları, yaklaşık 150 milyon ABD doları değerindeki varlıkları çekti.

Etkilenen ETH ve BSC sıcak cüzdanı, BitMart’ın toplam varlıklarının küçük bir yüzdesini taşır. Diğer tüm cüzdanlarımız güvenlidir ve zarar görmez. Şu anda kapsamlı bir güvenlik incelemesi yürütüyoruz. İlerledikçe sizleri bilgilendireceğiz.

Şu anda, bir sonraki duyuruya kadar para çekme işlemlerini geçici olarak askıya alıyoruz. Bu durumda anlayışınız ve sabrınız için yalvarıyoruz. Çok teşekkürler.”

 

Çok sayıda altcoin, saldırıdan payını aldı

BitMart saldırısına ilişkin detayları Twitter hesabından takipçileriyle paylaşan PeckShield, bu saldırıdan etkilenen onlarca altcoini de açıkladı. Bunlar arasında FLOKI, SHIB, ELON, HOT, MATIC gibi kripto paraların olduğu ortaya çıktı.

Peki ya siz bu saldırıyla ilgili neler düşünüyorsunuz? Bizlerle yorumlar bölümünden fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.