Volkswagen, artan elektrikli araç talepleri nedeniyle yeni üretim tesisi kuracağını açıkladı. Şirket, sadece elektrikli araç üretilecek tesiste ilk olarak Volkswagen Trinity modelini üreteceklerinin müjdesini verdi.

Volkswagen Passat, ülkemizde en çok tercih edilen D segment araçlar arasında yer alıyor. Elektrikli araç furyasına katılan şirket, Passat’ın muadili olacak Trinity için çalışmalara başladığını duyurdu.

Volkswagen Trinity, yeni tesiste üretilen ilk model olacak

2.2 milyar dolar bütçe ile kurulacak üretim tesisinin inşaatına 2023 yılında başlanacak. Wolfsburg’un Warmenau bölgesinde başlanacak inşaatın kısa sürede biteceği tahmin ediliyor.



Ford, geçtiğimiz aylarda üretim tesislerini böleceğini açıklamıştı. Elektrikli araçları farklı tesistlerde üreteceklerini açıklayan şirket, Volkswagen ile aynı pazar stratejisini hayata geçirecek.

Çalışmalarına başlanan Trinity Sedan modeli, yaklaşık 700 km menzil sunacak. Passat modeline benzer boyutlar ile üretileceği belirtilen model, D segmenti elektrikli araç pazarında yerini alacak.

Seviye 4 otonom sürüş sistemi için ar-ge sürecine devam eden Volkswagen, 2026 yılında Trinity modeliyle birlikte tam otonom sürüş sunacak. Yeni modelin Volkswagen tarafından geliştirilen SSP elektrikli araç platformunu kullanan ilk araç olacağı belirtiliyor.

Volkswagen, maksimum kapasitede bir aracın 10 saat içerisinde üretilmesi için çalışma yürüttüklerini açıkladı. Üretim hattındaki karmaşıklığı azalttıklarını belirten yetkililer, daha hızlı üretim yapmak için çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizdi.

Volkswagen markasının Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Christian Vollmer, “Yenilikçi ve sürdürülebilir üretim konseptlerine odaklanıyoruz. Warmenau’da yeni bir fabrika inşa etmek, bize mevcut fabrikayı geleceğe uygun hale getirme fırsatı veriyor. Trinity, tamamen yeni bir tür düşünce, üretim ve işbirliğini temsil ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Trinity tesisi, önümüzdeki yıl başlayacak ID.3 modelinin üretiminin gerçekleşeceği Wolfsburg’daki mevcut fabrikanın kardeş üretim tesisi olacak. Trinity tesisi bittiğinde, orijinal tesisi dönüştürmek ve gelecekteki üretim sahaları için model olacak.