Otomobil dünyası, elektrikli araçlara geçiş dönemini yaşıyor. Birçok dev otomotiv şirketi, bu dönüşüme ayak uydurabilmek adına dev yatırımlarda bulunuyor. Bu sektörün en önemli oyuncularından Volkswagen, elektrikli otomobillerdeki sorunlardan birisi olan bataryalara büyük bir yatırım yapıyor.


Volkswagen, elektrikli araçlara batarya üretmek için PowerCo’yu kurdu

Elektrikli otomobil dünyası için önemli bir atılım bugün gerçekleşti. Volkswagen grubu,  elektrikli araç aküleri inşa etmek için 20.38 milyar dolar değerinde bir yatırım yaparak PowerCo adında bir yan kuruluşu hayata geçirdi.

Volkswagen, yeterli kapasite, malzeme ve sarf malzemelerini üretebilmek için yeni bir girişim ortaya koydu. Şirket, yeni teknolojilerin araştırılması ve geliştirilmesinden hammadde madenciliğine ve kullanım ömrü sonunda geri dönüşüme kadar Wolkswagen’in birçok ihtiyacına yönelik çalışmalar sergileyecek.



Şirket, şu anda LG Energy Solution ve SK Innovation gibi çalışmalarını sürdürüyor. Yeni girişimin, pil üretimindeki maliyetleri düşürebileceği öngörülüyor. Bu durumun da elektrikli otomobil fiyatlarını ileride düşürebileceği konuşuluyor.




Volkswagen batarya üretimini bu fabrikayla sınırlı bırakmayarak tesis sayısını 6’ya çıkarmayı planlıyor. Bu ve İsveç’teki Skelleftea’daki tesis dahil olmak üzere birlikte İspanya’nın Valencia kentinde, Doğu Avrupa’da, Kuzey Amerika’da yatırım planları sürüyor. Eğer bu planlar gerçekleşirse Volkswagen, yılda 240 gigawatt-saat üretim kapasitesine sahip olacak.