Günümüzde mobil mesajlaşma denildiğinde ilk akla gelen uygulama haliyle WhatsApp oluyor. Ama birçok alternatif mesajlaşma uygulaması bulunuyor. 550 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan Telegram bu konuda en popüler alternatiflerden birisi. Whatsapp yerine Telegrama geçmek isteyen bir çok kullanıcı da var. Peki Telegram hesap silme nasıl yapılır? sorusunu sizler için yanıtladık. İşte Telegram hesap silme linkier platformda kullanılabiliyor. Ancak hesap silme işlemi açmaya göre karmaşık. Hesap silme işlemi Andorid ve iOS işletim sistemi telefonlar ve bilgisayardan yapılabiliyor.  Peki ya Telegram hesabı nasıl silinir? “Telegram Hesap Silme Linki 2022” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

İnsanlar neden Telegram hesap silme işlemini yapıyor ?

WhatsApp veya başka bir mesajlaşma uygulamasına geçmek isteyenler , uygulamadan bıkanlar , yeni bir hesap açmak isteyenler "Telegram Hesap Silme İşlemini" yapıyor.


Telegram hesap silme: Android & iPhone

“Telegram hesabı nasıl silinir? , Telegram Hesap Silme Linki Nerede ?” sorularından ilk sorunun iki cevabı bulunuyor. İlk olarak Android ve iPhone cihazlar için geçerli olan 1. yönteme bakalım.

– Telefonunuzda Telegram uygulamasını açın ve Ayarlar menüsüne geçiş yapın.
– Gizlilik ve Güvenlik bölümüne girdikten sonra en alt kısımda “Bu kadar süre uzaktaysam hesabımı sil” seçeneğini göreceksiniz.

Telegram hesap silme nasıl yapılır?

– Açılan menüden istediğiniz bir zaman seçin. Eğer hiç beklemeden hesabınızın silinmesini istiyorsanız, “Hesabı Hemen Sil” seçeneğine tıklayabilirsiniz.




Eğer hesabın silinmesi için bir süre belirlediyseniz, seçtiğiniz süre zarfında 1 defa bile çevrimiçi olmamanız gerekiyor. Aksi halde Telegram hesap silme işlemi iptal olacak. Bu nedenle süreyi yeniden başlatmak zorunda kalacaksınız.


Telegram Hesap Silme Linki | Alternatif yöntem

Hesabınızı devre dışı bırakmanın bir başka yolu da, Telegram hesap silme linki kullanmaktır. Bu sayede herhangi bir süre beklemenize gerek kalmaz. Hesabınız o andan itibaren silinir. Bunun için:

– Buradaki Telegram hesap silme linkine tıklayın.
– İstenen bölüme numaranızı başında +90 koduyla birlikte girin. (Örn: +905061234567)
– Ardından Next’e basın. Şimdi telefonunuza bir güvenlik kodu gelecek.
– Sonraki aşamada istenen yere o güvenlik kodunu girin. Ardından “Sign in”e basın.

telegram hesap silme linki

Bilgisayar üzerinden Telegram Hesap Silme

Telegram hesap silme işlemi telefonda olduğu kadar, bilgisayarda da çok kolay. Hesabınızı Telegram hesap kapatma linki ,Telegram hesap silme linki  sayesinde kalıcı olarak kapatabilirsiniz.

Bunun için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli:

– Buradaki Telegram hesap silme linkine tıklayın.
– Numaranızı başında +90 koduyla birlikte girin. (Örn: +905061234567)
– Next’e basın. Telefonunuza bir güvenlik kodu gelecek.
– İstenen yere o güvenlik kodunu girin. Ardından “Sign in”e basın.


Bu , sizi Telegram hesap kapatma sayfasına yönlendirecek. “Why are you leaving?” (Neden gidiyorsun?) sorusuna Telegram hesap silme işlemi nedeninizi yazın. Son olarak “Delete my account” (Hesabımı sil) butonuna tıklayın.

Hesabınızla birlikte Telegram mesajları, grupları, profil fotoğrafı gibi veriler kalıcı olarak silinecektir. " Telegram Hesap Silme " hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.