Microsoft, Xbox Game Pass aboneliğini aile ve arkadaşlarınızla birlikte kullanabileceğiniz bir plan üzerinde çalışıyor. Twitter’da ortaya çıkan yeni logo, Game Pass Friends & Family (Game Pass Arkadaşlar ve Aile) markasını gösteriyor.

Xbox Game Pass Friends & Family nedir?

Bir süre önce Microsoft, Kolombiya ve İrlanda’daki Game Pass kullanıcıları için aile planını test etmeye başladı. Halihazırda test programına kayıt olan Game Pass aboneleri, hesabı dört kullanıcıya kadar genişletme hakkına sahip. 

Twitter’da ortaya çıkan görsele göre bu plan, hem arkadaşlar hem de aile üyeleri için geçerli olacak. Microsoft’un iki ülkedeki test kullanıcılarına herhangi bir aile kısıtlaması koymadığını hatırlatmak gerekiyor. Sadece diğer dört kullanıcının da aynı ülkede olması zorunlu tutuluyor. 

Game Pass Friends & Family şimdilik resmi olarak duyurulmamış olsa da, İrlanda’da daha yüksek fiyatla sunuluyor. Ülkede normal Game Pass fiyatı aylık 12,99 euro iken; aile planına katılanlardan 21,99 euro isteniyor. Ancak dört kullanıcının katılımıyla kişi başı 4,4 euro gibi bir fiyata geldiğini hatırlatalım.



Şu an Türkiye’de Game Pass 29.99 TL ve Ultimate 44,99 TL’den sunuluyor. Bu fiyat hem konsol hem de PC kullanıcıları için geçerli. Bu anlamda Xbox Game Pass aile aboneliği fiyatı için 150 TL’nin altında bir ücretin karşımıza çıkma ihtimali var. Ancak Xbox Game Pass aile aboneliği fiyatını tahmin etmek zor.