Piper Sandler tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde , iki senede bir düzenlenen 'Taking Stock With Teens' adlı anketin sonuçları geçtiğimiz günlerde yayınlandı. 10.000 ABD’li gencin katıldığı ankette katılımcı gençlere çeşitli birçok soru soruldu. Gençler arasında en yaygın kullanılan ve sevilen sosyal medya platformları belli oldu.

Yapılan Anketin sonuçlarına göre , gençlerin en çok tercih ettiği sosyal medya uygulaması Instagram oldu. En az tercih edilen ise Facebook oldu.


Instagram Daha Çok Kullanılıyor Fakat Snapchat Daha Çok Seviliyor

'Taking Stock With Teens' adlı ankete göre gençlerin en yaygın kullandığı uygulamanın %81 oranla Instagram olduğu belirtildi. En çok tercih edilen diğer uygulamaların ise %77 oranla Snapchat ve %73 oranla TikTok olduğu belirtildi. Ankete katılan gençlerden yalnızca %27'si Facebook'u kullanıyor. Günümüzde Facebook daha çok orta yaş üstü insanlara hitap eden bir platform haline geldi.

 Antekke, Snapchat %35 oran ile en çok sevilen, Facebook ise %2 ile en az sevilen sosyal medya uygulaması olduğu belli oldu. Ankete katılanların diğer favori uygulamaları ise %30 ile TikTok, %22 ile Instagram oldu. Instagram da günümüzde ne kadar popüler olsa da günden güne Facebook ile benzer kaderi paylaşacak gibi görünüyor. Diğer uygulamaların özelliklerini taklit etmesi ve gençler üzerindeki olumsuz etkileriyle oldukça tepki alıyor. Şu an en yaygın kullanılsa da, en sevilen uygulama olmaması popülerliğinin git gide azaldığının göstergesi sayılabilir.