Apple, akıllı telefon yelpazesindeki en pahalı iPhone'u 2023 yılında piyasaya sürecek gibi görünüyor. Sızıntı konusunda hayli iyi bir sicili olan LeaksApplePro, Cupertinolu şirketin önümüzdeki yıl çıkacak amiral gemisinin fiyat etiketini açıkladı.

LeaksApplePro'ya göre yeni serinin en üst modeli olması beklenen iPhone 15 Ultra, 1.199 veya 1.299 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. Böylece cihaz mevcut iPhone 14 Pro Max'ten 100 ya da 200 dolar daha pahalı olacak.


(iPhone 15 Konsept Tasarım )

Neden bu kadar pahalı olacak?


LeaksApplePro, iPhone 15 Ultra'nın serideki beşinci model mi olacağını yoksa iPhone 15 Pro Max'in yerini mi alacağını belirtemedi. Yeni telefonun rekor fiyatı üst düzey özellikler, titanyum çerçeve ve çift selfie kamerası içermesinden kaynaklanacak.

Bu arada 1 TB depolama kapasitesine sahip en pahalı iPhone 14 Pro Max'in ABD'de 1.599 dolara satıldığını hatırlatalım. Dolayısıyla, iPhone 15 Ultra'nın en yüksek konfigürasyonunun fiyatı 1.799 doları bulabilir. LeaksApplePro daha önce iPhone 15 Ultra'nın 2023 yılında tanıtacağını ve A17 Bionic çiple donatılacağını söylemişti.


Ukrayna kaynaklı bir habere göre iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelinde 6 farklı renk seçeneği mevcut olacak. Bu iki modelin ilk etapta siyah, mavi, pembe, mor, beyaz ve kırmızı renk seçenekleriyle satışa çıkması bekleniyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max modelinde ise siyah, beyaz, gümüş ve bronz olmak üzere 4 farklı renk seçeneği bulunacak.