Apple, iPhone 15 serisi tanıtımına yaklaşırken Hindistan'da üretimine hız verdi. Bu hamle, Apple'ın stratejik bir adımı olarak dikkat çekiyor ve geleneksel üretim takvimine göre erken başlaması sektörü sürpriz bir şekilde etkiledi.

Apple'ın iPhone 15 Serisi Tanıtımı Yaklaşıyor

Apple, gelecek ay düzenleyeceği etkinlikte iPhone 15 serisi dahil bir dizi yeni ürününü tanıtacak. Bu tanıtıma yönelik hazırlıklar sürerken, iPhone 15 ailesinin Hindistan'daki üretim faaliyetleri de başladı. Özellikle Apple'ın ana tedarikçilerinden biri olan Hindistan merkezli Foxconn'un, iPhone 15 üretimine erken başlaması sektörde büyük bir merak konusu haline geldi.


Foxconn, Hindistan Fabrikalarında iPhone 15 Üretimine Başladı

Apple, iPhone 15 Üretimine Erken Başladı: İşte Sebepleri


Apple'ın iPhone üretimlerinde temel partnerlerinden biri olan Foxconn, yeni iPhone 15 serisinin üretimine Çin'de başladıktan kısa bir süre sonra Hindistan fabrikalarını da devreye aldı. Bu durum, önceki yıllara göre erken başlanan bir üretim takvimi ile dikkatleri üzerine çekiyor.


2023 Mart ayına ait verilere göre, iPhone 14 serisinin yaklaşık %7'si Hindistan'da üretildi. Apple'ın Çin'e olan bağımlılığını azaltma çabaları ve Hindistan'daki üretim kapasitesini artırma hedefleri nedeniyle, iPhone 15 serisinin üretimiyle bu oranın artması öngörülüyor.

Diğer tedarikçiler olan Pegatron ve Wistron ise Hindistan'daki tesislerini satışa çıkardı. Bu firmaların iPhone 15 üretimini Hindistan merkezli Tata Group üstlenecek.

Hindistan'daki Üretim Artışının Önemi

Hindistan'daki üretimin artırılması, Apple'ın tedarik zincirini çeşitlendirmesine olanak sağlıyor. Bu strateji, stok sıkıntılarını azaltmanın yanı sıra ABD-Çin ekonomik gerilimine karşı denge sağlama amacını da taşıyor.

Apple, iPhone 15 Üretimine Erken Başladı: İşte Sebepleri


iPhone 15 Serisi Özellikleri


iPhone 15 serisinin dört farklı modelden oluşması bekleniyor. Bu akıllı telefonlar, özellikle enerji verimliliği konusunda öne çıkan A16 Bionic çipi ile güçlendirilecek. Ayrıca, 6 GB RAM'e sahip olacağı ve 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama seçenekleri sunacağı belirtiliyor. Bu yeni nesil iPhone modelleri, USB-C bağlantı noktasını kullanarak Lightning yerine bir değişiklik yapacak.


Sizce Apple'ın iPhone 15 üretim takvimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi lütfen aşağıdaki yorumlar bölümünde paylaşmayı unutmayın.