Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından, tanıdık sosyal medya platformunda bir dizi değişiklik gerçekleştirildi. Bu süreçte Twitter'ın adı ve ünlü mavi kuş logosu bile değiştirildi. Şu sıralarda "X" olarak adlandırılan platform için ise değişim süreci henüz tamamlanmış değil. Kısa bir süre önce Musk tarafından paylaşılan bir "X" gönderisinde (evet, artık "tweet" değil, "gönderi") önemli bir değişikliğe ihtiyaç olduğundan bahsediliyor.

"Her Şey Değişir, Değişmeyen Tek Şey Değişimdir"

Musk'ın, Herakleitos'un ünlü sözü "Her şey değişir, değişmeyen tek şey değişimdir." üzerine düşündüğü açıkça görülüyor. Musk, "X" platformunda sürekli bir değişim arayışı içerisinde gibi görünüyor. Ünlü milyarder, "X" gönderisinde "Bu arayüzü çok daha güzel hale getirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullanıyor. Tasarım değişikliğinin detayları henüz belirsiz olsa da, "çok daha" ifadesi büyük bir değişikliğin habercisi gibi görünüyor.


Platformun Tasarımı Üzerinde Yenilik

Bir süredir platformun tasarımında büyük değişiklikler yaşanmamıştı. Ancak Musk, platformu tamamen farklı bir hale getirme isteğini açıkça ifade ediyor. Zaten marka değişikliği de bu isteğin bir yansıması. Yeni bir marka oluşturduğunuzda eski temellerde kalmak istemezsiniz, bu nedenle ünlü milyarder değişim isteğinde doğal davranıyor. Ancak, böylesine köklü ve hızlı bir tasarım değişikliği kullanıcılar arasında karmaşaya neden olabilir.

Musk ve CEO Linda Yaccarino, X'i her türlü işlevin gerçekleştirilebileceği bir platform haline getirme hedefinde. X, mesajlaşma, görüntülü görüşmeler, canlı yayınlar, içerik üretimi üzerinden kazanç elde etme ve ödeme işlemleri gibi çok amaçlı bir platforma dönüşüyor. Bu kadar çok işlevi tek bir platformda birleştirme hedefi, mevcut tasarımın zorluklarını da beraberinde getiriyor.