ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), "Crew-7" görevini yerine getirecek olan 4 astronotun, SpaceX'in Crew Dragon kapsülü ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderildiğini duyurdu. Bu önemli görevdeki astronotlar, Florida'daki Kennedy Uzay İstasyonu'ndan yerel saatle 03.27'de Space X'in Falcon 9 roketiyle fırlatıldı.


Yeni ekipte NASA'dan Jasmin Moghbeli liderlik yaparken, Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) Danimarkalı Andreas Mogensen, Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansı'ndan (JAXA) Satoshi Furukawa ve Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roskosmos) kozmonot Konstantin Borisov da yer aldı.



Mürettebatı taşıyan Crew Dragon kapsülü, Falcon 9 roketinden ayrılarak Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yörüngede ilerlemeye başladı. Yaklaşık 24 saatlik bir yolculuğun ardından, yarın yerel saatle 8.39'da Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşması bekleniyor.


Bu yeni ekip, istasyonda yaklaşık 190 gün boyunca kalmayı planlıyor. Önceki "Crew-6" astronotlarının görevini devralmak için UUİ'ye ulaştıktan sonra, bu geçiş süreci tahmini olarak 5 gün sürecek.