Apple'ın son teknoloji ürünü olan iPhone 15, tanıtım tarihi yaklaştıkça daha fazla detayıyla gündeme geliyor. Yeni seri için heyecanla beklenen tanıtım tarihi sonunda açıklandı. Ancak beraberinde, yeni sızıntılar da gelmeye başladı. İddialara göre, iPhone 15'in RAM'leri, önceki nesil iPhone 14'teki gibi aynı kapasitede olacak. İşte tüm detaylar...

Yenilikçi İşlemci ve RAM Özellikleri

Twitter üzerinden paylaşılan son bilgilere göre, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri, güçlü A17 Bionic yonga seti ile gelecek. Bu yonga seti, TSMC tarafından üretilen N3B işlem düğümü sayesinde üretilecek ve her iki modelde de kullanılacak. Bu, her iki cihazın da 3nm çip teknolojisi ile çalışan ilk telefonlar olacağı anlamına geliyor.

İşlemcinin CPU kısmı, önceki nesil A16 ile aynı temel yapıda bulunuyor. Her iki çip modelinde de 5 çekirdekli bir CPU yer alıyor. Fakat GPU tarafında büyük yenilikler var. A17 Bionic, A16 Bionic'in GPU'suna ek olarak bir çekirdek daha içeriyor ve toplamda 6 çekirdekli bir GPU'ya sahip oluyor. Ayrıca, A16 Bionic'teki 3,46 GHz'lik maksimum hız, A17 Bionic'te 3,70 GHz'e yükseliyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri, A17 Bionic işlemci ile birlikte önemli bir performans artışı sunacak. Yeni çiplerle birlikte daha akıcı bir iPhone deneyimi bekleniyor. Ancak iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri, önceki nesil iPhone 14 Pro ve Pro Max'ten önemli ölçüde farklılık göstermeyecek. Zira iPhone 15 serisinde de gücünü bu yılın çıkış yapacak olan iPhone 14 serisinin 4nm A16 Bionic çipinden alacak.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri, her ikisi de 8 GB RAM kapasitesine sahip olacağına dair söylentiler ortaya çıktı. Ancak bir Twitter kullanıcısının paylaştığı bilgilere göre, A17 Bionic gibi yeni işlemciler 6 GB LPDDR5 RAM ile eşleştirilecek.

Siz de iPhone 15 serisinin yenilikçi işlemci ve RAM özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.