Vergisiz telefon sahibi olmak artık mümkün! Vergisiz akıllı telefon nasıl alınır? Başvuru şartları neler? Tüm detaylarıyla anlatıyoruz!

Son zamanlarda Türkiye'de döviz kuru ve enflasyonun yükselmesi, teknolojik ürünlerin satın alımını zorlaştırdı. Özellikle öğrenciler, vergi indirimi gibi avantajlarla desteklenen kolaylıkları beklemeye başladı. Devlet de bu beklentilere cevap vererek vergisiz akıllı telefon fırsatını öğrencilere sunma kararı aldı.

Resmi gazetede yayınlanan belgeyle vergisiz telefon dönemi başladı. Öğrenciler hemen internet üzerinden "vergisiz telefon nasıl alınır?", "vergisiz telefon şartları neler?" ve "vergisiz telefon başvurusu nasıl yapılır?" gibi soruları araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda tüm bu soruları cevaplıyor ve vergisiz telefon başvuru adımlarını detaylı bir şekilde açıklıyoruz.

Vergisiz Telefon İçin Şartlar ve Başvuru Adımları:

Öğrencilerin vergisiz akıllı telefon kampanyasından yararlanabilmesi için belirli şartlar bulunmaktadır. İlk koşul, vergi indirimi için başvuran kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasıdır. Ayrıca, başvuruda bulunan kişinin açık öğretim programları dışında bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması gerekmektedir.

Başvuruda bulunan kişinin cihazı satın aldığı tarihte 26 yaşından gün almamış olması ve vergi indirimi ile satın alınmak istenen akıllı telefonun nihai satış bedelinin 9.500 TL'den az olması da gereken diğer şartlardandır.

Diğer önemli şartlar arasında ise cihaz için elektronik fatura düzenlenmiş olması ve cihazı kullanacak kişinin telefon hattının başvuran kişiye ait olması bulunmaktadır. Geri kalan tüm koşullara aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Vergisiz Akıllı Telefon Kampanyası İçin Koşullar:

  1.     Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma,
  2.     Açık öğretim programları dışında bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olma,
  3.     Cihaz satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almama,
  4.     Vergi indirimi ile satın alınmak istenen akıllı telefonun nihai satış bedelinin 9.500 TL'den az olması,
  5.     Satın alınan cihazın ikinci el olmaması,
  6.     Satın alınan cihaza ilişkin elektronik fatura düzenlenmiş olması,
  7.     Satın alınan cihaz için bildirilen IBAN numarasının başvuran kişiye ait olması,
  8.     Satın alınan mobil telefon cihazı için kullanılacak telefon hattının başvuran kişiye ait olması.

Öğrenciye Vergisiz Telefon İndirimi:



Vergisiz akıllı telefon kampanyasından yararlanan bir öğrenci, satın almak istediği telefonun fiyatının yüzde 44'üne denk gelen kısmını geri alabilir. Ancak bu indirimde bir sınır bulunmaktadır ve bu sınır 9.500 TL olarak belirlenmiştir. Bu da demek oluyor ki en fazla 4.180 TL indirim hakkına sahip olabilirsiniz.

Örneğin, 5.000 TL'lik bir telefon almak istiyorsanız, yüzde 44'lük oranla 2.200 TL indirim uygulanır ve telefonu 2.800 TL'ye satın alabilirsiniz.

Unutmayın ki vergi indirimi, telefonu satın aldıktan sonra ödenen vergiyi iade almak anlamına gelir. Başvuruyu telefonu satın aldıktan sonra yapmanız gerekmektedir.

Vergisiz Telefon Başvuru Adımları:



    Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı GencizBiz sitesine tıklayarak siteye ulaşın.

    Giriş yapmadan önce bilgilerinizle oturum açmanız gerekiyor. E-Devlet ile giriş yapma seçeneğini kullanabilirsiniz.

    Genç Teknolojik Destek > Telefon Desteği > Başvuru seçeneğine tıklayın veya buraya tıklayarak ilgili sayfaya ulaşın.

    Ad-soyad, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerinizi girin.

    "KVKK metnini okudum, onaylıyorum" ve "Açık rıza metnini okuduğumu ve anladığımı kabul ediyorum" seçeneklerini işaretleyin.

    "Devam Et" butonuna tıklayın.

    Faturanızda yer alan Firma VKN/TCKN, Fatura No, Fatura Tarihi ve IMEI bilgilerini girin.

    "Devam Et" butonuna tıklayarak vergi indirimi için başvuru işlemini tamamlayın.

Bu içeriğimizde "öğrenci için vergisiz akıllı telefon nasıl alınır? Başvuru nasıl yapılır?" sorularını yanıtladık ve vergisiz telefon şartlarını detaylı bir şekilde paylaştık. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.