Oyun dünyasının en eski serilerinden biri olan Quake, yeni yapımla geri dönüyor olabilir. İlk olarak 1996 yılında çıkış yapan aksiyon oyunu, en son 2017 yılında Quake Champions ile oyuncuların karşısına çıkmıştı. Xbox etkinliğinde ise oyun hakkında bazı iddialar ortaya çıktı.

Quake 6 için ilk iddialar

Klasik birinci şahıs nişancı serisi Quake, yıllar sonra yeni bir yapım alabilir. Yakın zamanda gerçekleşen Xbox ve Bethesda Games Showcase Developer Direct yayını sırasında, bazı ilginç görüntüler yakalandı. Uzun süredir sessizliğe boğulan serinin bir sonraki oyunu gizli bir teaser keşfedildi.

Geliştirici MachineGames etkinlikte Indiana Jones and The Great Circle isimli yeni oyununu tanıttı. Oyun hakkında konuşan geliştirici ekibin ofisindeki çizimler ise gözden kaçmadı. Ofisteki bir tahtanın sol üst köşesinde, ikonik Quake logosunun yanında “AKE 6” aldığı görüldü.

Tesadüf olması muhtemel olsa da, tanıdık logonun konumlandırılması birçok kişinin Quake 6 için mesaj olabileceğini düşünmesine yol açtı. Daha önce serinin geliştirilmesinde çalışan MachineGames’in yıllar sonra yeniden Quake’e dönebileceği iddia edildi.

Geçtiğimiz yıl Quake 2 remake’in duyurusu yapıldı. Bu da serinin geri dönüşüne dair söylentileri körükledi. Bethesda’nın Doom oyunlarındaki başarısı göz önüne alındığında, yeni bir Quake oyunu mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

Ne Bethesda ne de MachineGames söz konusu teaser hakkında yorumda bulunmadı. Ancak 20 yıldan uzun bir süredir devam eden serinin önümüzdeki dönemde canlanabileceğini düşünüyoruz.