App Store'un Google Play Store ile kıyaslandığında daha emniyetli olduğu algısı yerleşmiş olsa da gerçekte durum bu kadar basit değil. Günümüz teknolojik ortamında, hiçbir uygulama mağazası mutlak surette güvenli değildir ve zaman zaman olumsuz yazılımları veya virüs bulaşmış uygulamaları gözden kaçırabilmektedirler. App Store'a görsel algı testi uygulaması adı altında eklenen ve kısa sürede en çok indirilenler listesine giren korsan film uygulaması, bu gerçekliğin güncel bir örneğidir.

Kimi Adlı Korsan Film İzleme Uygulaması App Store'da Popülerlik Kazandı

The Verge'in paylaştığı bilgilere göre, Kimi adlı korsan film izleme aracı, "görsel algı testi uygulaması" etiketi altında App Store'un incelemelerinden bir şekilde sıyrılmayı başardı. Burada dikkat çekici noktalardan birisi de geliştiricinin uygulamayı açılışta doğrudan korsan televizyon programları ve filmleri gösteren bir yapıda tasarlaması. Yani arayüzünde veya konseptinde herhangi bir gizleme unsuru mevcut değil.

Kimi'nin App Store'daki tanıtımında, iki görsel arasındaki farkları tespit etme gibi görsel algı becerilerini değerlendiren özellikler belirtilmiş olsa da uygulamanın bu niteliklerle alakası yoktu. Kullanıcılar uygulamaya büyük ilgi gösterdi, hatta Kimi, App Store'da en popüler ücretsiz eğlence uygulamaları sıralamasında sekizinci sıraya kadar yükseldi.

Olayın medyada yankı uyandırmasının ardından harekete geçen Apple, Eylül ayından beri kullanıma açık olan Kimi'yi App Store'dan kaldırdı. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan sahte LastPass uygulaması da dahil olmak üzere bu gelişmeler, kullanıcıların App Store'un denetim süreçleriyle ilgili kuşkularını artırdı.

Bu konu hakkındaki sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.