Teknolojinin dev ismi Apple'ın her sene büyük bir heyecanla beklediğimiz, yenilikçi ürünlerinin tanıtıldığı ve sektörün geleceğine yön veren Worldwide Developer Conference'ı (WWDC) için tarih duyuruldu. 10-14 Haziran tarihleri arasına denk gelen WWDC 2024, devrim niteliğinde güncellemeler ve yenilikçi teknolojilerle karşımıza çıkmaya hazır. Uzmanlarımız tarafından hazırlanan bu içerikte, WWDC 2024'te tanıtılması muhtemel ürünleri mercek altına alıyoruz.

iOS 18: Yapay Zeka Gücünü Elde Eden iPhone'lar ve Daha Fazlası

Apple'dan dün yapılan açıklama ile birlikte WWDC 2024 programının tarihleri nihayet netleşti. Sektörün önde gelen kaynakları, yeni güncellemelerin yanı sıra Apple'ın yapay zeka teknolojisine yaptığı büyük girişin de bu etkinlikte duyurulacağına işaret ediyor. Apple Park'ta düzenlenecek olan etkinlikte iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 ve watchOS 11 gibi işletim sistemlerinin tanıtılması bekleniyor.

WWDC 2024'ün en önemli gelişmelerinden biri şüphesiz yapay zeka entegrasyonu olacak. Son yıllarda yapay zeka alanındaki dikkat çekici gelişmelerle sektörde ön plana çıkan birçok teknoloji şirketi, Apple'ı geride bıraktı. Fakat WWDC 2024'te Apple, yapay zeka destekli iPhone'lar ile rakiplerinin gerisinde kaldığı dönemi kapatmaya hazırlanıyor.

Kullanıcılara daha gelişmiş bir deneyim sunmayı hedefleyen Apple, yeni güncellemelerle mobil ve bilgisayar serilerinde yapay zeka desteği sunacak. Bu destek sayesinde cihazlar, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş öneriler, optimize edilmiş performans ve daha verimli bir kullanım imkanı sağlayacak. Apple, bu destek kapsamında hangi özelliklerin kullanıcılara sunulacağı konusunda henüz detay paylaşmadı. Bununla birlikte, güvenilir kaynaklar iOS 18'in şirketin şimdiye kadar yayınladığı güncellemeler arasında en kapsamlısı olacağını vurguluyor.

Android Cihazlarla Kolayca Bağlantı

Apple, son dönemde Android işletim sistemine sahip cihazlarla arasındaki mesafeyi kapatmaya yönelik önemli adımlar atıyor. Uzun süredir beklenen RCS (Zengin İletişim Servisleri) desteği, iOS 18 uyumlu cihazlarda yer alacak ve Android cihazlarla daha gelişmiş bir iletişim deneyimi sağlayacak.

Kişiselleştirilebilir Ses Kısayolları

Uyarlanabilir Ses Kısayolları özelliği, kısacası sözlü ifadeleri erişilebilirlik ayarlarıyla eşleştiriyor. Bu sayede kullanıcılar, VoiceOver, Ses Kontrolü ve Yakınlaştırma gibi erişilebilirlik özelliklerini Uyarlanabilir Ses Kısayolları aracılığıyla kolayca etkinleştirebilecek.

Canlı Konuşma Özelliğinde Kategorileme Sistemi

Canlı Konuşma özelliği, halihazırda Apple cihazlarında bulunuyor. Ancak yeni güncellemeyle bu özelliğe "Kategoriler" bölümü eklenecek. Böylelikle kullanıcılar, cümleleri kendi seçtikleri kategorilere göre düzenleyerek daha organize bir iletişim deneyimi yaşayabilecek.

Uygulamaya Özel Yazı Tipi Desteği

Apple, mevcut Metin Boyutu ayarlarını genişletiyor. Bu sayede kullanıcılar, uygulama özelinde yazı tipi ayarlarını özelleştirebilecek. Böylece kullanıcılar, tercihlerine ve ihtiyaçlarına göre farklı uygulamalar için farklı yazı tipleri kullanarak kişiselleştirilmiş bir kullanım deneyimi elde edecek.

iOS 18'i Destekleyecek Cihazlar