Teknoloji devi Apple'ın hayat kurtarıcı takip cihazı AirTag, son güncellemesiyle birlikte hem faydalı hem de can sıkıcı sonuçlar doğurdu. AirTag 2.0.73 güncellemesinde ortaya çıkan bir tarih hatası, dünya çapında eşzamanlı bir güncelleme cağında yaşanmasının önünü açtı. Bu durum, yalnızca teknoloji meraklıları arasında değil, herkes arasında kafa karışıklığına yol açtı.

Apple AirTag Güncellemesi 2.0.73: 2000 Yıllık Tarih Yanlışı

Apple, ekosisteminde yer alan tüm cihazlarına güncellemeleri genellikle belirli bölümlere ayırarak göndermeyi tercih ediyor. Bu strateji, Apple sunucularına aşırı yük binmesini önlemeyi amaçlıyor. Ancak son AirTag güncellemesinde ortaya çıkan tarih hatası, tüm dünyadaki cihazların aynı anda güncellenmesine neden oldu.

Bir yazılım geliştiricisi, bu hatayı X platformunda açıkladı. Apple'ın normalde güncellemeleri ay/gün/2024 biçiminde dağıttığı, ancak son AirTag güncellemesinde bunun ay/gün/24 şeklinde yapıldığı belirtildi.

Looks like Apple accidentally set the deployment dates for the 2.0.73 AirTag firmware to "m/d/24" instead of "m/d/2024" that has used in previous versions and which the AirTag update system uses as date format. As a result, AirTags think the deployment dates are in the year 24… pic.twitter.com/dH5s0FrgTy

Bu tarih hatasını kamuoyuna duyuran iSoftware Updates X hesabı, bunun Apple sunucularında güncellemenin 2000 yıl önce gönderilmesi gerektiğine dair bir kafa karışıklığı yarattığını öne sürüyor.

Bu bağlamda Apple, dünya çapında dağılmış tüm AirTag takip cihazlarına aynı anda 2.0.73 güncellemesini gönderdi. Güncellemede yer alan bu hatanın küçük bir cihaz ve güncelleme için olması, sunucuların bu durumdan etkilenmemesini sağladı.

Apple AirTag takip cihazınız varsa, güncelleme yapmak için biraz çaba sarf etmeniz gerekebilir. iPhone'unuzdaki Bul uygulamasını başlatın ve şu adımları izleyin: Öğeler sekmesi > AirTag'inizi listeden seçin > cihazın adına dokunun. Güncelleme sistemde görünüyorsa, tek yapmanız gereken AirTag takip cihazını iPhone'unuza yaklaştırmak.

AirTag 2.0.73 güncellemesi birkaç gün önce yayınlandı. Güncellemenin tam olarak neleri değiştirdiği henüz net değil. Ancak güncellemenin hataları gidermeyi amaçlayan bir güncelleme olması muhtemel.

Sadece iPhone cihazlarla uyumlu olsa da Apple AirTag takip cihazı, rakipleri arasında en popüler cihaz haline geldi. Son zamanlarda Apple, AirTag'lerin suçlular tarafından kurbanları takip etmek için kullanıldığına dair suçlamalarla gündeme geldi. Apple bu iddiaların mahkemeye taşınmasını engellemeye çalışsa da şu anda bu konuda devam eden bir dava var.

Siz de Apple AirTag benzeri bir takip cihazı kullandınız mı? Sizce bu tür cihazlar gerçekten işe yarıyor mu? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.