Google, hayranlarını bir kez daha şaşırtarak Pixel 9 serisini gizlice tanıtmış oldu. Teknoloji devi her ne kadar bu sızıntıları inkar etmeye çalışsa da, Pixel modellerinin özellikleri ve tasarımları her yıl erken saatlerde ortaya çıkıyor. Bu kez de Pixel 9 ve Pixel 9 Pro modellerinin yanı sıra, bambaşka bir sürpriz olarak Pixel 9 Pro XL modeli de sahneye çıkıyor.

Google'ın Gizli Silahı: Pixel 9 Pro XL, Tasarımı ve Geniş Ekranıyla İz Bırakıyor!

Ocak ayında ortaya çıkan üçlü kamera sistemiyle göz kamaştıran Pixel 9, Pro modelinde yerini alıyor. Ancak asıl bombayı patlatan, Pixel 9 Pro XL modelinin benzersiz tasarımı oluyor. Google, tıpkı Apple'ın iPhone modellerinde yaptığı gibi, üç güçlü cihazla kullanıcılarına seçenekler sunuyor.

Google, Nexus döneminde de XL modellerle tanınıyordu. Bu modeller, özellikle geniş ekran arayanlara hitap ediyordu. Her ne kadar bugün Pro modeller kadar güçlü olmasalar da, XL modelleri ana modellerden daha iyi özelliklere sahipti. Ancak Pixel 5'in ardından XL serisi son buldu ve 2021'de yerini Pro modellere bıraktı.

Google, XL modellerini ana modelin daha büyük ekranlı bir versiyonu olarak tasarlıyordu ve özellikler açısından aralarında büyük bir fark yoktu. Ancak şimdi, Pixel 9 serisiyle birlikte XL adı geri dönüyor. Pixel 9'un özellikleri henüz tamamen netleşmese de, Pixel 9 ve 9 Pro arasında özellikle kamera özellikleri açısından ciddi farklılıklar olması bekleniyor. Google'ın Pixel 9 Pro XL ile birlikte ortaya çıkması, iki model arasında teknik açıdan bir fark olmayacağını düşündürüyor.

Pixel 9, 9 Pro ve 9 Pro XL modelleri, ekran boyutları açısından farklılaşmaya gidiyor. Pixel 9, 6,03 inçlik bir ekrana sahipken, Pixel 9 Pro 6,1 inçlik bir ekrana kavuşuyor. Pixel 9 Pro XL ise 6,5 inçlik geniş bir ekranla geliyor. İlginç bir şekilde, Pixel 9 ve 9 Pro arasındaki ekran boyutu farkı göze çarpmayacak kadar az. Ayrıca, 9 Pro XL'ın ekran boyutu, Pixel 8 Pro'nun 6,7 inçlik ekranından daha küçük.

Bu farklılıkların, Google'ın kullanıcılarından gelen tek elle kullanım eleştirilerini dikkate aldığına işaret ediyor. Yani Pixel 9 modelleri, ele daha iyi oturan ve rahat bir kullanım deneyimi sunan bir ergonomiye sahip olabilir. Pixel 9 Pro XL'ın tasarımı da serinin diğer üyeleriyle uyumlu bir görünüm sergiliyor. XL ibaresi olmasına rağmen, ekran boyutu ortalama büyüklükte kalıyor.

Pixel 9 serisiyle ilgili teknik detaylar henüz gün yüzüne çıkmadı. Ancak şimdiye kadar sızan bazı bilgilere değinelim. Söylentilere göre, Pixel 9 serisi Adaptif Dokunma özelliğiyle birlikte gelecek. Bu özellik, dokunmatik ekran hassasiyetini ortam koşulları, yapılan aktiviteler ve ekran koruyucu gibi faktörlere göre ayarlıyor. Ayrıca Pixel 9 serisinin Qi2 şarj teknolojisini desteklemesi bekleniyor. MagSafe cihazlarında da bulunan bu özellik, kablosuz şarj hızını 15W'a yükseltirken manyetik hizalama özelliği de sunuyor.