Samsung'un Ocak ayındaki göz kamaştırıcı etkinliğinde yalnızca yeni S serisi cihazları değil, aynı zamanda oyunun kurallarını değiştirecek Galaxy AI adlı çığır açan yapay zeka platformu da sahneye çıktı. Şu anda Galaxy S24 serisinin amiral gemisi özelliği olarak öne çıkan bu gelişmiş yapay zeka sistemi, yakın gelecekte seleflerinin de imza özelliği haline gelecek. Güvenilir kaynakların ortaya attığı iddialara bakılırsa Samsung, bu devrim niteliğindeki AI özelliklerini Galaxy S23, Fold5 ve Flip5 kullanıcıları için de sunmaya hazırlanıyor. İşte Galaxy AI'nın destekleyeceği cihazlar ve sunduğu olağanüstü özellikler...

Galaxy AI'nın Işıltılı Parlaması: Yaklaşan Yapay Zeka Gücü

Yakın zamanda yayınlanan kayda değer raporlar, Samsung'un Galaxy S24 ve One UI 6.1'in rakipsiz özelliklerini eski Galaxy cihazlarına da ulaştıracağını belirtmişti. Güvenilir kaynaklardan elde edilen çarpıcı görüntüler, Samsung'un AI özelliklerinin altında yer alan "Önceki nesil modellerde mevcut olmayabilir." uyarısının en yeni katlanabilir telefonlar ve S23 serisi için geçerli olmayacağını gözler önüne seriyor.

Bu büyüleyici görüntüler, Galaxy Z Fold5'in Gelişmiş Özellikler menüsünün, S24'te bulunanlarla aynı olağanüstü yapay zeka özelliklerini barındırdığını açıkça gösteriyor. Dahası, Samsung'un Circle to Search özelliği için eklenen açıklama, kullanıcılara daha da sezgisel bir deneyim sunuyor.

Galaxy AI özelliklerini 2024 yılına kadar 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaştırmayı hedefleyen dev şirket, resmi açıklamalarına göre One UI 6.1 güncellemesini Mart ayının sonuna doğru daha fazla cihaza sunmayı planlıyor. Bu müjdeli haber, Galaxy S23, Galaxy Z Fold5 ve Galaxy Z Flip5 modellerinin en son Galaxy AI özelliklerine kavuşacağını garanti ediyor.

Ancak, beklenen Galaxy S23 FE'nin S24 serisinin seçkin özelliklerine kavuşması pek olası görünmüyor. Galaxy S22 serisindeki Exynos ve Snapdragon işlemcileri kullanan S23 FE, yetersiz güç setinden dolayı AI özelliklerini alamayan tek S23 modeli olabilir.

Galaxy One UI 6.1 güncellemesinin bu ayın sonunda bazı modellere ulaşması beklenirken, muhtemelen Nisan ayında daha fazla cihaz bu güncellemeyle buluşacak. Peki ya siz, Galaxy AI cihazları ve özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda paylaşmaktan çekinmeyin.