Spotify'ın online kurs platformuna adım atması, rekabetin kızıştığı eğitim sektöründe bir dönüm noktası niteliğinde bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Video tabanlı bu kurslar, Spotify'ın çevrimiçi öğrenim alanındaki denemelerini gözler önüne seriyor. Gelin, bu yeniliğin perde arkasındaki detaylara yakından bakalım.

Spotify'da Eğitimin Yeni Kapıları Aralanıyor

İlk etapta Birleşik Krallık sınırları içerisinde erişime sunulan Spotify video kursları, Skillshare, BBC Maestro, PLAYvirtuoso ve Thinkific gibi sektörün önde gelen eğitim platformlarıyla işbirliğinin bir meyvesi olarak karşımıza çıkıyor. Kurslar, Spotify tarafından "müzik üretme, yaratıcılığı ortaya çıkarma, iş hayatında başarıya ulaşma ve sağlığımızı koruma" başlıkları altında dörde ayrılmış ana kategorilerde sunuluyor.

Platformda yer alan kursların büyük bir kısmı müzik odaklı olsa da, listede ses kayıt ve prodüksiyonu, şarkı yazarlığı, DJ'lik ve radyo yayıncılığı gibi alanlardan dersler de yer alıyor. Ayrıca rap, grime, garage, drum and bass, house ve techno gibi spesifik müzik türlerine odaklanan özel kurslar da mevcut.

Bununla birlikte, Spotify'ın eğitim ekosistemi müzikle sınırlı kalmıyor. Platform, girişimcilik, işletme yönetimi, mutfak sanatları, finansal okuryazarlık, dans, fitness, zihinsel sağlık, video prodüksiyonu, sulu boya resminden fotoğrafçılığa ve grafik tasarıma uzanan geniş bir konu yelpazesini kapsayan kurslar sunuyor.

Platformda premium üyelere ve ücretsiz Spotify kullanıcılarına her kurs için iki derslik bir kontenjan ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak, devamında gelen dersler için ücretli abonelik gerekiyor. Bu sistem, Spotify'ın premium kullanıcılara aylık ücretsiz sesli kitap dinleme hakkı verdiği uygulamada uyguladığı modele benziyor.

Spotify'ın podcast ve sesli kitap alanındaki yatırımlarını takip eden bu girişim, şirketin çevrimiçi eğitim piyasasında ciddi bir rekabetle yüzleştiğini gözler önüne seriyor. Ancak, Spotify'ın kullanıcılarına daha kapsamlı bir öğrenim deneyimi sunarak bu pazarda öne çıkması mümkün.

Spotify'ın bu yeni serüveni hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtin.