Teknoloji devi Microsoft, oyun dünyasının merakla beklediği Xbox Series X konsolunun beklenen bir sürümünü hazırlıyor: Disksiz ve beyaz renkli bir model. Görüntüleri sızdırılan yeni sürüm, mevcut siyah Xbox Series X'in şık tasarımına sahip disksiz bir sistem olacağını ortaya koyuyor.

Xbox Series X: Disksiz ve Beyaz Zarafet

Beyaz kaplama, Microsoft'un daha küçük konsolu Xbox Series S'te kullandığı "robot beyazı" tonuna benziyor. Bu seçimin, konsolda daha sofistike ve zarif bir görünüm yaratması bekleniyor. Ayrıca, yeni beyaz Xbox Series X'in, konsolu soğutmak için kullanılan soğutucu da dahil olmak üzere dahili bileşenlerinde bazı yükseltmeler alacağına dair iddialar bulunuyor.

Sızıntılara göre beyaz Xbox Series X'in Haziran veya Temmuz aylarında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Fiyatının ise mevcut Xbox Series X'in 499 $ perakende fiyatından 50-100 $ daha düşük olması bekleniyor. Microsoft'un bu özel disksiz Xbox Series X'i yakında piyasaya sürmeyi planlaması, şirketin geçen yıl FTC v. Microsoft belgelerinde sızdırılan Xbox Series X konsolunun yenilenmiş sürümünü iptal ettiğini veya ertelediğini gösteriyor.

Kod adı Brooklyn olan duyurulmamış bu konsol yenilemesi, mevcut konsoldan veya yeni dikdörtgen konsoldan çok daha silindirik bir Xbox Series X tasarımına sahipti. Ancak aynı zamanda disk sürücüsü de bulunmuyordu. Microsoft, dahili belgelerde bu konsolu "tamamen dijital" olarak tanımlamıştı ve yeni bir denetleyici ve Xbox Wireless 2 bağlantısıyla gelmesi bekleniyordu.

Microsoft geçici olarak bu Brooklyn konsolunu Kasım ayında 499 $ fiyatla piyasaya sürmeyi planlıyordu. Xbox şefi Phil Spencer, geçtiğimiz Eylül ayında Brooklyn hakkındaki sızıntılara değinerek Xbox donanımına ilişkin planların değişmiş olabileceğini ima etmişti.

Spencer, Eylül ayında Xbox'ta yayınlanan bir gönderide, "Ekibimizin çalışmalarının bu şekilde paylaşıldığını görmek zor çünkü çok şey değişti ve şu anda ve gelecekte heyecanlanacak çok şey var" demişti.

Beyaz Series X, siyah Series X ile aynı bağlantı noktalarını barındırıyor. Bu, Xbox'ın Seagate depolama genişletme kartlarının hala çalışması gerektiği anlamına geliyor ve bu da konsolun depolama kapasitesini artırmanıza olanak tanıyor. Bu güzel bir haber çünkü 140 GB Call of Duty: Modern Warfare III gibi bazı oyunlar son derece büyük ve oynamak istediğiniz her oyunun tam dosya boyutunu indirmeniz gerekecek.