Telekomünikasyon teknolojisinin öncülerinden ZTE'nin bünyesinde yer alan Nubia, yapay zeka entegrasyonunu bünyesine katarak akıllı telefon segmentine yepyeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Çin'in sosyal medya devinin Weibo'da yaptığı paylaşım ile 9 Nisan tarihinde yapay zeka odaklı devrim niteliğinde yeni ürünlerini tanıtacağını duyurdu.

Yapay Zeka ile Teknolojinin Geleceğine Nubia'dan Bakış

Nubia, yeni ürün lansmanıyla birlikte "yapay zeka destekli cihazların yeni bir çağının" başlayacağının müjdesini veriyor. Mevcut cihaz serisinden bağımsız bir ürün yelpazesi sunacak olan Nubia, yapay zekanın sınırlarını zorlayarak kullanıcılarına olağanüstü bir deneyim sunmayı hedefliyor. Gizem perdesi aralanmayı bekleyen yeni modellerin yapay zeka desteği ile neler sunacağı ise en çok merak edilen sorulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Lansman duyurusunun zamanlaması, ZTE'nin son dönemde yapay zeka alanındaki girişimleriyle örtüşüyor. Şirket, Nebula işletim sistemi ile çok yönlü bir platform üzerinde çalışıldığını belirtirken, yapay zeka teknolojisinin sunacağı olanakların sektörü nasıl şekillendireceği konusunda ipuçları veriyor.

Teknoloji dünyasının önde gelen analistleri, Nubia'nın 9 Nisan'da gerçekleştireceği lansmanda birden fazla yapay zeka destekli akıllı telefon modelini tanıtabileceğine inanıyor. Görüntüleme, performans ve güvenlik alanlarında yapay zeka destekli çözümler sunması beklenen Nubia, sektör dinamiklerini yeniden tanımlama iddiasını ortaya koyuyor.

Nubia'nın en son teknolojiye sahip akıllı telefonlarından biri olan Nubia Flip 5G, 2024 Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) büyük ilgi görmüştü. 599 dolarlık fiyatıyla en uygun fiyatlı katlanabilir telefon unvanını alan model, 1,43 inç kapak ekranı ve 6,9 inç ana ekranıyla dikkat çekiyor.

Nubia Flip 5G'nin kamera özellikleri de oldukça iddialı. 50 Megapiksel ana kamera ve 2 Megapiksel derinlik kamerasının yer aldığı arka kısım, yüksek kaliteli fotoğraflar ve videolar çekmenize imkan tanıyor. 16 Megapiksel ön kamera ile selfie tutkunlarına da unutulmaz anlarını ölümsüzleştirmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor. Ayrıca, katlanır telefonun arka kamerasını ön taraftaki küçük ekran üzerinden ön kamera olarak kullanmak da mümkündür.