YouTube'un uygulamalarındaki tasarım anlayışı, Google'ın kendi uygulamalarından ayrılıyordu. Artık "Paylaş" butonuna tıkladığımızda, ekranın üçte ikisini kaplayan ızgara tabanlı bir sayfa yerine, çok daha küçük ve kullanışlı bir kaydırma çubuğu açılıyor; bu kaydırma çubuğu, ekranda beş kadar hedefi gösteriyor. İşte detaylar...

YouTube Music Android Uygulamasındaki "Paylaş" Sayfasının Tasarımı Güncellendi

Sayfanın altında, daha önce 3x5/6 ızgarada ilk seçenek olan "Linki Kopyala" ve sistem Paylaşım sayfasını açan "Diğer uygulamalarla paylaş" butonları bulunuyordu. Yeni boyut, tek elle kullanım için daha uygun olabilir; fakat sık sık birçok uygulama ile paylaşım yapıyorsanız, bu durum sizi rahatsız edebilir.

Bu tasarım, YouTube uygulamasıyla uyumlu; ancak ana istemci yuvarlak sayfaları öne çıkarıyor. Yeni YouTube Music Android uygulaması ise tüm açılır pencereler için kenardan kenara bir görünüm sunuyor. Özel paylaşım sayfası tasarımı öncelikle iOS'a gelmişti; şimdi nihayet Android için YouTube Music'e de geldi.

Açıklamalarda, YouTube Music'in web uygulamasına çevrimdışı indirmelerin, "Etkinlik" bildirimleri akışının ve Google Play Music benzeri şarkı aramasının da getirildiği belirtiliyor. Bu yenilikler, YouTube Music'in kullanıcı deneyimini geliştirmeyi ve uygulamayı daha işlevsel hale getirmeyi amaçlıyor.

YouTube Music'in paylaşım sayfasındaki bu yenilik, kullanıcı deneyimi açısından bazı faydalar sağlayabilir:

- Kullanıcılar, ekranı kaplayan rahatsız edici Paylaş panelinden kurtularak daha keyifli bir deneyim yaşayabilirler.

- Kullanıcılar, paylaşım hedeflerine daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirler.

- Kullanıcılar, sık kullanılan uygulamaları daha belirgin bir şekilde görebilirler.

Genel olarak bu yenilik, YouTube Music kullanıcılarını memnun edecektir. Çünkü rahatsız edici Paylaş panelini daha kullanışlı hale getirerek ekranı kaplayan olumsuz etkisini ortadan kaldırmaktadır. Önceki tasarım sizi de rahatsız ediyor muydu? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.