Xiaomi katlanabilir akıllı telefon pazarı için mi hazırlanıyor? Daha önce markanın bu yönde patent çalışmaları yaptığı ve üç ayrı katlanabilir model için çalışma yaptığı ortaya çıktı. Şimdi ise ilk defa Xiaomi olduğu iddia edilen katlanabilir bir model Çin metrosunda görüntülendi.

Xiaomi katlanabilir telefon görüntüleri ne anlatıyor?
Metroda görüntülenen akıllı telefon, Galaxy Fold modellerinde karşımıza çıkan menteşeli bir tasarıma sahip gibi görünüyor. Kaba bir görünüme sahip olsa da, görselde karşımıza çıkan model muhtemelen, katlanabilir ekranlı modelin ilk prototiplerinden biri.

Paylaşılan görselde, cihazın MIUI 12 kullanıcı arayüzünü çalıştırdığı ve 256 GB dahili depolamaya sahip olduğu ortaya çıkıyor. Prototip cihazın  ortasında açıldığında bile fark edilen katlama izi ise rahatsız edici bir görünüme sahip.

Xiaomi'nin telefonu rakiplerinden farklı olarak iki kere katlanabiliyor. Visionox Techology tarafından geliştirilen OLED ekranı kullanacak olan bu telefonun isminin ise Mi Fold ya da Mi Flex olacağı tahmin ediliyor. Telefonda 10 GB RAM ve Snapdragon 855 işlemci olacağı da sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor.
xiaomi katlanabilir telefon, katlanabilir telefon, katlanabilir akıllı telefon


Xiaomi katlanabilir telefon, katlanabilir telefon, katlanabilir akıllı telefon,Katlanılabilir Telefon xiaomi
Xiaomi katlanabilir modelin tüketiciye sunulacak son halinde, bu prototip tasarımından farklılaşması ve marka imajına uygun olarak ince çerçeveli bir yapıda karşımıza çıkması bekleniyor.

Yine tablet formu dışında, Galaxy Z Flip ve Motorola Razr gibi dikey katlanabilen bir modeli de piyasaya sürülebilir. Yine Mate X modelinde karşımıza çıkan dışa katlanan bir modelin de Xiaomi’den bu sene içinde gelmesi bekleniyor.

Rakiplerinin yapacağı gibi Xiaomi de katlanabilir telefon modelini bu yılın ikinci çeyreğinde satışa sunmayı planlıyor. Eğer telefonun fiyatı açıklandığı şekilde olursa kullanımı ve yaygınlığı yüksek oranda olacaktır.

Peki siz ne düşünüyorsunuz,  Xiaomi katlanabilir akıllı telefonu nasıl olur ?Yorumlarınızı bekliyoruz.







Bu yayınları beğenebilirsiniz