WhatsApp geçtiğimiz günlerce gizlilik sözleşmesine dair Facebook ile veri paylaşımında bulunacağını açıklamıştı. WhatsApp, güncellenen "gizlilik ilkesi" ile ilgili yoğun tepki almasının üzerine yeni bir açıklama yaptı. yeni hizmet şartlarını içeren güncelleme için verilen süreyi erteledi. Peki, WhatsApp gizlilik sözleşmesi güncellemesi ne zaman yapılacak, ne zamana ertelendi? 8 Şubat'ta WhatsApp uygulaması silinecek mi?




Birçok kişi Facebook ile veri paylaşımını içeren güncellemeyi kabul etmediği için alternatif uygulamaları kullanmaya başladı. WhatsApp'ın 4 Ocak'ta güncellenen "Gizlilik İlkesi” ile kafa karışıklığı sonrasında WhatsApptan yeni bir açıklama daha yapıldı.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi güncellemesi ne zamana ertelendi?

Açıklamada, güncellemenin uygulamanın Facebook ile veri paylaşma kabiliyetini genişletmediği belirtilerek, insanların şartları incelemeleri ve kabul etmeleri için gerekli sürenin ileri bir tarihe ertelendiği aktarıldı. Daha önce belirtilen 8 Şubat'ta hiç kimsenin hesabının askıya alınmayacağı ya da silinmeyeceği vurgulanarak, "WhatsApp'ta gizlilik ve güvenliğin nasıl çalıştığına dair yanlış bilgileri aydınlatmak için daha fazlasını yapacağız." ifadesi kullanıldı. Bu kapsamda, verilen sürenin 15 Mayıs'a ertelendiği kaydedildi.

 WhatsApp'ın açıklaması şu şekilde:

"Yeni güncellemeler, verileri nasıl topladığımız ve kullandığımıza ilişkin daha fazla şeffaflık sağlıyor.

Bugün herkes WhatsApp’ta alışveriş yapmasa da, gelecekte daha fazla insan bunu tercih edecek. Bu nedenle insanların bu hizmetlerden haberdar olması önemli. Bu güncelleme, Facebook ile veri paylaşma kabiliyetimizi artırmıyor.

İnsanlardan şartları incelemeleri ve kabul etmelerinin talep edileceği tarihi geri alıyoruz. 8 Şubat’ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek. Ayrıca, WhatsApp’ta gizlilik ve güvenliğin nasıl işlediğine ilişkin yanlış bilgileri temizlemek için daha çok şey yapacağız.

Ardından, 15 Mayıs’ta yeni iş seçenekleri sunulmadan önce, insanların yeni politikayı sindire sindire gözden geçirebilmeleri için kademeli geçiş sağlayacağız.

İnsanların paylaşımlı konumlarını ve rehberlerini Facebook'la paylaşmıyoruz

WhatsApp, dünyanın dört bir yanındaki insanlara uçtan uca şifreleme getirilmesini sağladı ve bu güvenlik teknolojisini şimdi ve gelecekte savunmaya kararlıyız. Bize ulaşan herkese, gerçeklerin yayılmasına ve söylentilerin durmasına yardımcı olan başka pek çok kişiye teşekkür ederiz." Kısaca 8 Şubattan Sonra Kimsenin Hesabı Kapanmayacak ,Verileri Alınmayacak 

Bu Yayınları Beğenebilisin