Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri de şüphesiz Twitter. Şirket, 2020 yılının sonlarında tweetleri Instagram hikayesinde paylaşmaya yarayacak yeni bir özelliği test etmeye başladığını duyurmuştu. Duyurunun ardından 6 aydan uzun bir süre geçtikten sonra artık bu özellik kullanıcıların kullanımına sunuldu.


iOS kullanıcıları tweetleri Instagram hikayelerinde paylaşabilecekler

Bugünden itibaren iOS kullanıcıları tweetleri Instagram hikayelerinde paylaşabilecekler. Bunun için yapılması gereken tek şey tweette bulunan paylaş butonuna basıp Instagram Hikayeler seçeneğini seçmek. Bu seçeneği seçince Instagram’a yönlendirilir ve oradan düzenleme yaparak hikayenizde paylaşabilirsiniz.

Ekran görüntüsü ile paylaşım devri sona eriyor

Uzun zamanlardan beri kullanılan ekran görüntüsü ile Tweet paylaşım dönemi de bu özellik ile birlikte sona eriyor. Artık bu özellik sayesinde ekran görüntüsü almadan tweetleri paylaşmanız mümkün olacak. Bu sayede galeriniz de gereksiz yere dolmayacak.

Kullanıcılar tweete daha hızlı şekilde erişebilecekler

Bu özelliğin Twitter açısından en büyük getirisi ise kullanıcıları platforma daha hızlı çekebilmesi olacak. Yani artık tweet hakkında bir etkileşimde bulunmak isteyen kullanıcılar Twitter’a girip arama yerinden kullanıcıyı daha sonrasında tweeti bulmak yerine direkt olarak tweete yönlendirilecekler. Bu da özellikle zamanı dar olan kullanıcıların platforma daha hızlı şekilde ulaşıp etkileşime girmelerine yardımcı olacak.

İlk olarak iOS platformunda kullanıma sunulan bu özelliğin Android kullanıcıları için ne zaman sunulacağı belirsizliğini koruyor. Yeni bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.