Geliştiriciler uzun süredir beyin dalgalarının, beyin korteksindeki zayıf elektriksel titreşimlerin bilgisayarlara ve şimdi akıllı telefonlara direkt olarak iletimi için uygun bir arayüz oluşturmaya çalışıyorlar. Çinli akıllı telefon devi OPPO da bu alanda çalışmak ve beyin sinyallerinin kullanımı için yeni patentler alıyor.

Abone OL


Çin basınında çıkan haberlere göre, 1 Haziran’da OPPO kullanıcılar arasında beyin aktivitesi hakkında bilgi iletmek için bir teknolojinin patentini aldı. Başvuru Mart 2018’de yapıldı ve şimdi bir patent verilmesiyle onaylandı. Bu senenin nisan ayında ise şirket insan beyin dalgalarının kaydıyla ilgili iki patent aldı. Bunlardan biri uyku niteliğini iyileştirmek için tasarlandı. ikincisi ise, çeşitli elektronik cihazlar tarafından beyin aktivitesinin tanınmasının doğruluğunu artırmayı vaat ediyor.

Bugün, OPPO ve diğer üreticilerin spor bilezikleri ve akıllı saatleri kandaki oksijen seviyesini ölçer, nabzı ölçer ve hatta bir elektrokardiyogram bile alabilir. Yakında bu cihazların, giyilebilir elektroniklerin potansiyelini daha da ortaya çıkaracak olan beynin aktivitesini kaydedebilecek olması mümkün.