Çevrimiçi sunumun bir parçası olarak Çinli Huawei şirketi birkaç ilgi çekici yeni ürününü duyurdu ve ayrıca çok çeşitli cihazlarda kullanıma odaklanan HarmonyOS işletim sistemini sundu. Geliştirici, onunla beraber, şirketin kendi işletim sistemine dayalı ilk akıllı telefonu olan gelecekteki amiral gemisi Huawei P50 için bir teaser gösterdi.

Abone OL

 

Huawei P50 Nasıl Bir Telefon ?

Cihazın teknik özelliklerinin açıklanmadığını belirtmekte fayda var. Akıllı telefon, sensörleri bir flaşla tamamlanan iki büyük yuvarlak şekilli modüle yerleştirilmiş bir arka kamera ile donatılmıştır. Üst çemberde üç kamera, alt çemberde ise bir kamera ve bir flaş var.

Huawei, bu cihazında Leica kameralar üstünde çalıştı fakat P50’de tam olarak hangi özelliklerin uygulanacağı hala bilinmiyor. Huawei, mobil fotoğrafçılığı “bir sonraki seviyeye taşıyacağını” söyledi ve kamera modülünün çıkıntısının boyutuna bakılırsa, geliştiriciler gerçekten de kasaya geçen seneki P40 Pro Plus’ta kullanılanlardan daha büyük birkaç sensör yerleştirebilir.

Muhtemelen, Çinli teknoloji devi, diğer birçok üretici gibi, bu yıl dünya çapında oluşan küresel yarı iletken ürün kıtlığının sonuçlarının üstesinden gelmeye çalışıyor. Aynı zamanda, ABD yaptırımları Huawei’nin kendi üretimini yavaşlattı ve Kirin çiplerinin üretilmesini imkansız hale getirdi. Bu varsayım, bugün sunulan MatePad Pro 10.8 tabletin Huawei’nin kendi yongasını değil Qualcomm’dan bir işlemciyi temel almasıyla da destekleniyor.