Abone OL

Akbank müşterileri Salı günü sabah saatlerinde başlayan erişim problemlerinden dolayı sisteme uzun bir süre ulaşmakta sıkıntı çekti. Bankanın tüm servisleri devre dışı kalırken; kredi kartı pos cihazları ve ATM’ler yaklaşık bir buçuk gün boyunca işlem gerçekleştiremedi.

Yaklaşık dokuz saat önce Twitter’dan müşterileriyle iletişime geçen Akbank, hizmetlerindeki kesintileri gidermek için teknoloji iş ortakları ile birlikte yoğun bir çalışma sürdürdüklerini açıkladı. Sistemlerin ilerleyen saatlerde kademeli olarak devreye alınacağını bildiren şirket; ilk etapta ATM ve kartlı işlemleri yeniden kullanılabilir hale getirdi.

ATM ve kartlı işlemlerin devreye girmesinden kısa bir süre sonra Müşteri İletişim Merkezi‘ni de yeniden faaliyete açan banka, 12 Temmuz’a kadar tüm diğer banka ATM’lerinden Akbank Kart‘la yapılacak para çekme, yatırma, kredi kartı borç ödeme ve görüntüleme işlemlerinden ücret almayacaklarını; alınan ücretlerin ise iade edileceğini açıkladı.

Yalnızca Akbank İnternet ve Mobil hizmetleri yeniden kullanıcılarının karşısına çıkmayı bekliyordu. Şirket gece geç saatlerde buralarda da problemlerin giderildiğini açıklayan yeni bir açıklama kaydetti.

Akbank, tüm kanallarının yeniden hizmete açıldığını açıkladı

Gece saat 01:57’de yaptığı paylaşımla müşterilerini rahatlatan Akbank, son bilgilendirme notunda Akbank İnternet ve Akbank Mobil’in de devreye girmesiyle tüm kanallarının tekrardan hizmete açıldığını bildirdi. Aynı zamanda olası herhangi bir soruna karşı bütün kanallarının titizlikle yakından izlenmeye devam edildiğini de ekledi.


“Akbank İnternet ve Akbank Mobil’in de devreye girmesi ile birlikte tüm kanallarımız hizmete açıldı. Kanallarımızı titizlikle yakından izlemeye devam ediyoruz.

Mağduriyet yaşayan müşterilerimizden ve paydaşlarımızdan bir kez daha özür dileriz.

Müşterilerimiz mağduriyetlerinin giderilmesi için aldığımız önlemlere Akbank.com’dan ulaşabilirler.”

 

Mağduriyet yaşayan müşteriler ne yapacak?

Şirket, 6 Temmuz’da başlayan, bankanın ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklı kesintilerle ilgili olarak mağduriyetlerin giderilmesi için belli başlı maddeleri sıraladı. Bankanın internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre mağdur müşterilere şu destekler sağlanacak:

  • “Ekstre ödemesi 06.07.2021 veya 07.07.2021 tarihinde olan kredi kartları müşterilerimizin son ödeme tarihi bankamız tarafından 08.07.2021 tarihine ötelenecektir.
  • Kredi taksit tarihi 06/07/2021 – 07/07/2021 olan bireysel kredilerde ödeme yapılamaması sebebiyle ilgili günler için işleyen gecikme faizi iade edilecektir.
  • Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 – 07.07.2021 olan ticari krediler için ilgili günlerde faiz işletilmeyecektir/işleyen faiz geri ödenecektir.
  • Müşterilerimize ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır. Müşterilerimizin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.
  • 12.07.2021 tarihine kadar tüm diğer banka ATM’lerinden Akbank Kart ile yapılacak para çekme ve yatırma, kredi kartı borç ödeme ve görüntüleme işlemlerinden diğer bankalar tarafından alınan ücretler iade edilecektir.”