Akbank dün sabah saatlerinden bu yana yaşanan hizmet kesintileri ile alakalı bugün yeni bir açıklama yayınladı. Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada çözüm çalışmalarının devam ettiğini belirten Akbank, müşterilerinden yaşanan aksaklık sebebiyle özür diledi.

Kamuoyunun dikkatine” notuyla yaptığı paylaşımda Akbank, yapılan spekülasyonların önüne geçebilmek adına da bir bilgilendirme sayfası yayınladı ve kullanıcılarını konuyla alakalı yapılan çalışmaları takip edebilmeleri adına bu siteye davet etti.

Abone OL

Akbank yaşanan aksaklık için özür diledi

Dün sabah saatlerinden bu yana yaşanan erişim problemi için Akbank bugün sabah “Kamuoyunun dikkatine” notuyla şu paylaşımı yaptı:

06.07.2021 tarihinde başlayan ve bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler sürmektedir. Müşterilerimize hizmet verdiğimiz tüm kanallarımız bu sorundan etkilenmektedir. İlgili birimlerimiz ve teknoloji iş ortaklarımız çözüm için çalışmalarına devam etmektedir

Durumun siber saldırılardan kaynaklandığına dair internet ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamız ve müşterilerimizin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik problemi bulunmamaktadır, sorunun giderilmesini takiben işlemlerimiz devam edecektir.

Müşterilerimiz, bu süreçte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için aldığımız önlemlere Akbank.com’dan ulaşılabilirler.

Bu süre zarfında hizmetlerimizde yaşanan aksaklıklar için özür diliyoruz.”

Yaşanan süreçte müşterilerin mağduriyetini giderebilmek için aldığı önlemleri paylaştığını da ifade eden Akbank, paylaştığı bir link ile müşterilerini “Bizden Haberler” isimli bir web sitesine davet ediyor.

Olay nasıl başladı?

Dün Akbank kullanıcıları günün erken saatlerinden itibaren sisteme bağlanmakta zorluk yaşadı. Sabah saatlerinde başlayan problem dolayısıyla çok sayıda banka müşterisi herhangi bir işlem yapamadı.


Bankanın hiçbir sistemine ulaşamayan müşteriler aynı zamanda kredi kartı pos cihazlarında ve ATM’lerde de herhangi bir işlem yapamadı. Bunun yanı sıra Akbank dijital bankacılı hizmetlerinden faydalanan kullanıcılar uygulamayı açtıklarında takılı kalmış bir logo ekranı ile karşılaştı.

Öğle saatlerine kadar konuyla ilgili Akbank tarafından bir açıklama gelmeyince kullanıcılar bu durum için birçok olasılık ortaya attı. Hatta yaşanılan aksaklığın siber saldırı olduğunu düşünenler dahi oldu. Ancak çok geçmeden banka yayınladığı bir açıklama ile duruma açıklık getirdi.

İlk başta “Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz.” Notunu paylaşan Akbank, dün akşam saatlerine doğru ikinci bir duyuru yayınlayarak siber saldırı iddialarına yanıt verdi. Akbank:

“Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz” dedi.

Anonymous, Akbank’ın siber saldırıya uğradığını iddia etti

Akbank’ın “Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır” açıklaması üzerine Deniz Keçeci isimli Twitter kullanıcısı bu akşam Akbank’ta yaşanan erişim sorunlarıyla alakalı Anonymous‘u etiketlediği bir tweet paylaştı. “Doğruyu söyleyin, sizin işiniz mi bu?” sorusunu hacker grubuna yönelten kullanıcı, herkesi şaşkına çeviren bir yanıt aldı.

Anonymous, kendilerinin Akbank’a saldırmadıklarını söyledi. Fakat daha önce birçok defa hacklendiklerini iddia etti. Bu kez de bir siber saldırı olayı yaşandığını öne süren bilgisayar korsanları, “Bu sefer gizleyemeyeceklerini düşünüyoruz,” ifadesini kullandı.