Bilgisayar Time

iPhone, sizin yerinize sevdiklerinize mesaj gönderecek !


 

Sevgiliyle, eşle, dostla, arkadaşla… Kısacası sevdiklerimizle bazen küçük ve gereksiz sebeplerden dolayı tartışabiliyor, hatta kavga dahi edebiliyoruz. Öyle ki doğum gününü kutlamadığınız için, yemek sonrası “afiyet olsun” demediğiniz için veya sabahları günaydın mesajıyla uyandırmadığınız için çevrenizdeki muhtelif kimselerden trip yemiş olabilirsiniz. Peki neredeyse müdahele etmediği hiçbir alan kalmayan akıllı telefonlarda bu sorunu da çözecek özellikler olduğunu biliyor muydunuz?

Abone OL

iPhone Kestirmeler uygulamasındaki Otomasyon özelliğini kullanarak, belirlediğiniz anda, tarihte, saatte istediğiniz işlemin otomatik olarak yapılmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin okuldan çıktıktan sonra ailenize haber vermek istediğinizi farz edin. Her seferinde elle yapmak yerine, ayarlayacağınız bir otomasyon sayesinde iPhone ya da iPad’iniz annenize/babanıza siz kılınızı dahi kıpırdatmadan mesaj gönderebilir.

iPhone otomasyon işlemi nasıl yapılır ?

Akıllı telefonunuzdan Kestirmeler uygulamasını açıp alt taraftaki sekmeler arasından “Otomasyon”u açarak başlayın. “Kişisel Otomasyon Yarat” ve “Evinizi Ayarlayın” olmak üzere iki farklı seçenek göreceksiniz. Eğer akıllı ev sistemi kullanmıyorsanız ve sadece kendi cihazınız için ayarlamak istiyorsanız, üstteki kişisel bölümünden devam etmeniz gerekiyor.

“Yeni Otomasyon” aşamasında, iPhone’unuza yaptırmak istediğiniz eyleme tetikleyici belirleyeceksiniz. Ayarlayacağınız otomasyonun hangi koşulda/koşullarda çalışmasını istiyorsunuz? Evinize veya seçtiğiniz herhangi bir konuma vardığınızda mı, uyku saatiniz geldiğinde mi, işten çıktığınızda mı yoksa bir kişiden mesaj aldığınızda mı? Sayfayı aşağı kaydırarak ulaşacağınız özellikler arasından isteğinize uygun olanı seçin ve aşamalara devam edelim.

Örnekte “Günün belirli bir saati” seçeneğinden devam ediyoruz. Yukarıdaki farklı saatlerde çekilen ekran görüntülerinde de görebileceğiniz gibi, spesifik bir zaman belirlememiz isteniyor. Bu adımda esnek saat dilimleriyle karşılaşıyoruz. Örneğin özel bir süre belirlemek yerine, gün doğumu ya da gün batımını işaretleyebiliyoruz. Telefon bunlar arasından yapılan seçime göre süreyi kendisi belirliyor.

Şimdi sıra yapmak istediğimiz işlemi seçmeye geldi. “İşlem Ekle” düğmesine basarak ulaşacağınız iPhone Kestirmeler uygulaması kütüphanesinde WhatsApp, Instagram, FaceTime, arama vb. birçok otomasyon işlemi yer alıyor. Örnekte Mesajlar uygulamasıyla Efrahim Aslan kişisine mesaj göndermeyi ayarlayacağız. “Ay güneşten daha güzel” cümlesinin belirlenen saatte otomatik olarak gönderilmesini deneyeceğiz.


Küçük bir hatırlatma yapalım: “Çalıştırmadan Önce Sor” seçeneğini kapatmanızda fayda var. Aksi halde iPhone, otomasyon işlemini çalıştırmadan evvel ek izin istiyor. Ama izne ihtiyaç duymaksızın aktifleşmesi için ekran resminde de görebileceğiniz alandan ilgili seçeneği devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Her şeyi tamamladık. Ters giden bir şey olmazsa, ayarladığımız otomasyonun 02:17’de sorunsuz bir şekilde çalışması gerekiyordu. Nitekim öyle de oldu. Telefon görevini belirlenen saatte başarıyla yerine getirdi. Eğer benzer bir işlemi WhatsApp uygulamasında yaptırmak isteseydik, internet bağlantısı da gerekecekti. Ancak bu senaryoda ihtiyaç duymadık.


Sizce iPhone otomasyonlarıyla daha neler yapılabilir? Günlük hayatta hangi alanlarda kullandığınızla birlikte işinize yarayıp yaramadığını, hayatınızı ne derece kolaylaştırdığını yorumlarda belirtebilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar