Microsoft, resmi blogunda Windows 11’in Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz dağıttığı bir yükseltme olarak sunulacağını doğruladı, ama bu teklif süreyle sınırlı olacak. Microsoft, güncellemeyi 2021 sonbaharında sunmaya başlayacak ve çoğu bilgisayar, şirketin yeni işletim sistemini tam ölçekli olarak sunmaya başladığı 2022’nin başına kadar mevcut olmayacak.

Abone OL

Microsoft, Windows 11’e ücretsiz dağıttığı işletim sistemi güncellemeleri sağlamayı durdurma hakkını saklı tuttuklarını vurguladı. Ancak bu, güncelleme programının başlamasından bir yıl sonra olmayacak.Şirket yayınladığı blogda “Ücretsiz yükseltme programının bitiş tarihi yok. Ancak Microsoft, Windows 10’dan Windows 11’e bilgisayarlar için ücretsiz yükseltme sağlamayı durdurma hakkını saklı tutar. Ücretsiz yükseltme, yeni işletim sisteminin genel kullanıma sunulmasından sonra en az 12 ay boyunca geçerli olacaktır ” ifadeleri yer aldı.

Windows 11’i yüklemek için, bilgisayarın Windows 10 işletim sisteminin yüklü lisanslı kopyasından (güncelleme hakkında konuşuyorsak) bilgisayarın donanım bileşeni ihtiyaçlarına kadar bir dizi parametreyi karşılaması gerekir.

Windows 11 ile ilgilenmeyen Windows 10 PC sahipleri, işletim sisteminin bu sürümü için güncellemelerin desteklenmesi ve yayınlanması 2025 senesine kadar devam edeceğinden, Windows 10’u kullanmaya devam edebilecekler.