iPhone 13 serisi hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Daha önce depolama alanı gibi bilgilerinin sızdırıldığı yeni nesil amiral gemisinin bu kez video özellikleriyle ilgili iddialar var. Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, yeni iPhone’larda ProRes video kayıt özelliği yer alabilir.

Abone OL

ProRes desteğinin video editörleri için yardımcı rol oynayacağı düşünülüyor

İddialara göre iPhone 7 ile tanıdığımız portre modu fotoğraf özelliği, yeni iPhone’lar ile birlikte video tarafına da gelecek gibi görünüyor. Buna göre kullanıcılar artık yeni video portre moduyla birlikte çekimlerinin arka planlarını otomatik olarak bulanıklaştırabilecek.



ProRes desteğinin video editörleri için yardımcı bir rol oynayacağı düşünülürken çekim üzerinde de daha fazla kontrol sahibi olacakları ifade ediliyor. Bloomberg ayrıca yayınladığı raporda diğer sızıntılar hakkında da yeni bir bilgilendirme yaptı.

Buna göre yeni nesil telefonların yenileme hızlarında artış bekleniyor. Öyle ki serinin Pro modellerinin 120 Hz LTPO ekranlara sahip olacağı iddia ediliyor. Ayrıca daha küçük ekran çentikleri de diğer beklentiler arasında.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yeni iPhone serisinin depolama alanına ilişkin de bazı sızıntılar ortaya çıkmıştı. Buna göre Apple’ın ilk defa iPhone’larda 1 TB depolama alanı kullanacağı iddia edilmişti. iPhone’un yeni serisi ile ilgili birçok sızıntı gelmeye devam etse de tanıtım tarihi ile ilgili henüz bir bilgi yok.