Xiaomi, oldukça sürpriz bir kararın altına imza atmaya hazırlanıyor. Başta akıllı telefon dünyası olmak üzere, teknoloji piyasasında “Mi” markası ile hafızalara kazınan şirket, pazarlama stratejisini değiştiriyor. İlk gelen bilgilere göre firma, sadece kendi adıyla cihaz çıkartacak.

Abone OL

Hayranlarını şaşırtan bu gelişmenin sinyalleri daha öncesinde verilmişti. Xiaomi Mix 4 modeli ile kullanıcılarını karşılayan şirket, Mi markasını kullanmayarak dedikoduların önünü açtı. Ardından gelen süreçte, iddialar kuvvetlendi.

Mi’ye elveda zamanı

2022 yılında Xiaomi Mi 12‘yi tanıtacak firma, böylelikle orada da belli başlı değişiklikler yapacak. Gelen ilk bilgiler, şirketin, cihazı doğrudan Xiaomi 12 adıyla piyasaya süreceği yönünde. Ayrıca bu isim değişikliği sadece akıllı telefon kategorisinde yaşanmayacak. Xiaomi, neredeyse bütün teknolojik ürünlerinde kullandığı Mi sıfatını artık tamamen kaldıracak.

İlk olarak 2011 yılında, Mi 1 ile akıllı telefon rekabetine dahil olan firma, dünya çapında attığı başarılı adımlar ile önemli bir büyüme gerçekleştirdi. Devam eden süreç boyunca, Mi modelini dünyaya sevdiren Xiaomi, alınan karar ile kullanıcılarını biraz olsun üzeceğe benziyor. Konuyla alakalı resmi bir duyuru gelmezken, açıklamanın yakında yapılması bekleniyor.

“Mobil İnternet” ve “Mission Impossible (Görevimiz Tehlike)” gibi açılımları olan Mi, büyük değişim ile tarihin tozlu sayfalarına karışacak. Şirketin kurucu ortağı Lei Jun‘a göre bu iki açılım farklı anlamlar içeriyor. İlki, Xiaomi’nin odak noktasını göz önüne sererken, ikincisi ise firmanın hırsına atıfta bulunuyor.

Mevcut ve eski ürünler değişimden etkilenmeyecek


Değişim ile beraber, kafalardaki en büyük soru işaretleri, mevcut ve eski cihazların geleceği ile alakalıydı. Ancak söylentilere göre, bu durumda yer alan ürünler için herhangi bir kötü senaryo bulunmuyor. Değişimi sadece isim bazlı tutacak Xiaomi, destek konusunda kaldığı yerden devam edecek.



Halihazırda Çin sınırları içerisinde Mi markasına sahip olmayan ürünler de çıkaran Xiaomi, küresel isim değişikliği ile yeni bir sinerji yaratmak istiyor. Bununla birlikte gelecekte çıkacak ürünleri değiştirecek bu güncelleme, bakalım beklenen etkiyi gerçekleştirecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Xiaomi’nin aldığı bu ani karar ile alakalı sizler ne düşünüyorsunuz? Bununla birlikte sizce Mi efsanesine veda etmek, beklenen etkiyi yapacak mı? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.