SUV araç kategorisinde en sevilen modellerden olan Toyota Corolla Cross, 2022 modeli ile kendi çapında yeni bir etki yaratmaya hazırlanıyor. Corolla serisiyle yıllardır güven veren Toyota, geçtiğimiz haftalarda serinin toplam araç satışının 50 milyonu devirdiğini açıklamıştı. Şirket için bu müjdeli haberin üzerinden çok geçmeden 2022 Toyota Corolla Cross fiyatları açıklandı.

2022 model Toyota Corolla Cross fiyatları !

Corolla serisinin tüm modelleri ülkemizde halihazırda satışta. Corolla serisinin SUV yapıdaki aracı Cross, satışa çıktığında muhtemelen 2021 modelin yerini alacak. Bazı üreticiler bir önceki nesli satıştan kaldırmasa da Toyota’nın nasıl bir politika izleyeceğini bilmiyoruz. Ancak bu yıl bir SUV otomobil almayı planlıyorsanız yenilenen Toyota Corolla Cross, garajınız için bir aday.


2022 Toyota Corolla Cross fiyatları

 

Aracın henüz Türkiye fiyatı bilinmese ABD fiyatının 22.195 dolardan başlayacağı açıklandı. Eğer ABD’den sipariş veriyorsanız Ekim ayı içerisinde aracı sipariş edebileceksiniz. Aracın başlangıçta tek bir motor seçeneği olacağı açıklandı ancak ilerleyen aylarda yeni motor seçenekleri de eklenebilir. Şu an açıklandığı opsiyonlarıyla satın alabileceğiniz en pahalı seçenek 27.625 dolar fiyatıyla bayilerde bekliyor.

Aracın Türkiye fiyatı ile ilgili tahmin yapmak ne yazık ki çok zor. Sürekli değişken olan dolar kuru, aracın nakliye masrafları ve en önemlisi vergiler hesaba katılınca aracın fiyatı bazılarımıza tuzlu gelebilir. Siz yine de iyimser kalmak istiyorsanız Türkiye fiyatlarının açıklanmasını bekleyebilirsiniz.