Avrupa Birliği Komisyonu bugün ortak şarj aleti için bir toplantı yapacak. Komisyon, cep telefonları, tabletler ve kulaklıklar için ortak bir şarj cihazına yönelik yasal bir öneri sunmaya hazırlanıyor. Ancak ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple, bu öneriye şiddetle karşı çıkıyor. Reuters‘ın haberine göre, konu hakkında bilgi sahibi biri böyle bir yasanın geçmesinin iPhone üreticisi Apple‘ı rakiplerinden daha fazla etkileyeceğini ileri sürdü.

Abone OL

AB, ortak şarj aleti için uzun yıllardır

görüşüyor

Avrupa Birliği yöneticisi ve AB milletvekilleri on yıldan fazla bir süredir bu konu hakkında tartışıyor. Çünkü böyle bir adımın, çevre için daha iyi olacağını düşünüyorlar. Ayrıca kullanıcılar için de daha uygun olacağı konusunda hemfikirler.


Bununla birlikte, Apple ortak şarj aleti yasasına şiddetle karşı. Rakip Android tabanlı cihazlar, USB-C konnektörleri ile şarj olurken, iPhone cihazlar ise Lightning kablosuyla şarj oluyor. Reuters, komisyon üyelerinin ne istediklerini de yazdı. Bir yetkiliye göre, komisyon şarj aletlerinin satışını cihazlardan ayırmayı istiyor.

Teknoloji şirketi Apple, tek bir şarj aleti türüne uymaya zorlayan kuralların gelişmeye ve yeniliğe aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca şirket, bir elektronik atık yığınına neden olabileceğini ve tüketicileri rahatsız edebileceğini ekledi.

Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Apple karşı çıkmakta haklı mı, yoksa AB’nin adımı doğru mu? Yorumlarınızı bekliyoruz.