Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, tarafından geliştirilen yerli elektrikli otomobil TOGG için yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu GrubuBMCKök GrubuTurkcellZorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği‘nin başı çektiği projeden her geçen gün yeni detaylar geliyor.

Abone OL

25 Haziran 2018’de kurulan şirket, 2022 yılında elektrikli aracını piyasaya sürebilmek için hazırlıklarına devam ediyor. Hazırlıkların başladığı sürecin başından itibaren ise akıllarda tek bir soru var, “TOGG‘un fiyatı ne kadar olacak?”. Sabah gazetesinden Cevdet Özdemir‘in haberine göre, Bakan Varank, bu soruyu cevapladı.

TOGG pahalı mı olacak ?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankTOGG CEO‘su Gürcan Karakaş ve Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih KacırTEKNOFEST kapsamında etkinlik alanında bir araya geldiler. Basın ile konuşan üçlü, yerli otomobil hakkındaki soruları yanıtlamayı ihmal etmedi.


Konuşmasına esprili bir serzeniş ile başlayan Bakan Varank, “Ben alanda geziyorum, Türkiye’nin otomobiline olan ilgi benden daha fazla. Kimse Bakan’a bakmıyor ama arabaya bakıyor. İnşallah orada da süreçler planladığımız şekilde devam edecek. Biz Türkiye’nin otomobili projesiyle dünyada değişen otomotiv endüstrisine Türkiye’nin bir cevabını vermiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Hemen ardından otomobilin fiyatı ile ilgili bir soruyu yanıtlayan BakanTOGG‘un, 2022 yılının sonunda seri üretim bandından ineceğini ve tüm Türkiye’nin bununla gurur duyacağını söyledi. Fiyat konusuyla ilgili olarak ise “Aracın fiyatı şu an itibariyle belli değil. Ancak TOGG kendi sınıfında Türkiye’deki araçlarla yarışacak bir fiyattan piyasaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Her ne kadar TOGG ve kullandığı teknolojiler otomobil tutkunlarını heyecanlandırsa da fiyat açıklaması kafalarda şüphe yarattı. Pek çok kişi Bakan’ın yaptığı açıklamaya yerli elektrikli otomobil pek de ucuz olmayacak gözüyle bakmaya başladı.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? TOGG gerçekten de ucuz olacak mı, yoksa ithal arabalara kıyasla indirimli bir model olarak mı karşımıza çıkacak. Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.