Geçtiğimiz ay gerçekleşen elektrikli araçların ÖTV artışına değinen Bakan Varank, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Elektrikli araçlara yapılan ÖTV artışının ithal lüks araçlara yönelik olduğu belirtildi.

Abone OL

Bakan Varank, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ÖTV artışına değindi

HaberTürk’ün haberine göre, TEKNOFEST’te bulunan TOGG standını ziyaret eden Bakan Varank, yerli otomobilin fiyatına yönelik açıklamalarda bulundu. TOGG’un geliştirdiği otomobilin fiyatının henüz belli olmadığını, fakat kendi sınıfındaki araçlar ile rekabet edebilecek düzeyde olacağını belirtti.

Bakan Varank, geçtiğimiz ay elektrikli araçlara yönelik gerçekleşen ÖTV artışlarına da değindi.


Varank, “Oradaki hamle ithal lüks otomobillere yönelikti. Çok fazla lüks otomobili daha uygun fiyatlar ile Türkiye’ye getirmeye çalışanlar oldu. Ona yönelik bir uygulamaydı. Vergi uygulamalarımızı hem ülkenin ekonomik ihtiyaçlarına göre, hem de sektörlerin önünü açacak şekilde tasarlıyoruz” dedi.

Bakan Varank, KDV ve ÖTV’ye ihtiyaç halinde indirim uygulandığını, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sektörün önünü kapatmak ve çok fazla ithal lüks otomobilin ülkede satılmasını istemediğini belirtti. Ayrıca bu dengeyi yakalayabilmek için önümüzdeki dönemlere yönelik çalışmaların yürütüldüğü belirtilenler arasında.

Motor gücü yükseldikçe ÖTV’lerde de sert artışlar gerçekleşti. Motor gücü 85 kWh’ı geçmeyen elektrikli otomobillerin ÖTV oranı yüzde 3‘ten yüzde 10‘a, motor gücü 85 kWh ile 120 kWh arasında kalan elektrikli otomobillerin ÖTV oranı yüzde 7‘den yüzde 25‘e, son olarak da motor gücü 120 kWh‘ı geçen elektrikli otomobillerin ÖTV oranları yüzde 15‘ten yüzde 60‘a çıkarılmıştı.