Bilgisayar Time

Spotify ne kadar internet yer ?

 




Müzik denildiğinde akla ilk gelen uygulamalardan biri olan Spotify, günün her anında müzik dinleyen kişilerin vazgeçilmezi olarak milyonlarca şarkı ve podcast programına ulaşmalarını sağlıyor. Spotify, sunduğu uygulama içi satın alma özelliği ile kullanıcılara pek çok paket sunuyor. Bu sayede çevrim dışı bir şekilde de müzik dinleyebilmeniz mümkün. Ancak herhangi bir paket satın almadıysanız uygulamayı internet ile kullanmanız gerekiyor. Bu durum da akıllara tek bir soru getiriyor: Spotify ne kadar internet yer?

Abone OL

Veri kullanımı neye göre değişiyor ?

Spotify’da müzik akışı sırasında ne kadar veri tüketeceğiniz dinlediğiniz müziğin kalitesine göre değişiyor. Bu durum da sizlere veri tasarrufu yapmanız için bir şans sunuyor.

Dört adet kalite ayarına sahip olan Spotify, akış kalitesinin en önemli faktörlerinden birisi. Bu kaliteler düşük, normal, yüksek ve çok yüksek olmak üzere bulunuyor. Kalite ayarı ne kadar yüksek olursa o kadar fazla veri kullanımı gerçekleşiyor.





Spotify ne kadar internet yer ?

Spotify’ın çeşitli kalite ayarlarının, üç dakikalık bir şarkıyı örnek olarak kullanıldığında, ne kadar veri kullandığı şu şekildedir:

  • Düşük (24kbps)

Üç dakikalık bir şarkı dakikada 0.18 MB veri kullanırken saatte 10.8 MB veri kullanır. 1 GB‘a ulaşmanız ise 92,5 saat eder.




  • Normal (96kpbs)

Uygulamada üç dakikalık bir şarkı, dakikada 0.72 MB veri harcarken saatte 43.2 MB internet harcar. Bu kalitede 1 GB’a ulaşmanız 23,1 saat sürer.

  • Yüksek (160kpbs)

Yüksek kalitede üç dakikalık şarkı, dakikada 1.2 MB, saatte 72 MB internet harcıyor. Bu kalitedeki bir şarkıda 1 GB’a ulaşmanız için 13,8 saat gerekiyor.





  • Çok Yüksek (320kpbs)

Spotify’da bulunan en yüksek şarkı kalitesi, bir şarkı için dakikada 2.4 MB veri harcıyor. Saatte ise 144 MB internet kullanıyor. Bu kalitedeki bir şarkıda 1 GB’a ulaşmak 6,9 saat sürer.

Spotify’da veri tüketimi nasıl azaltılır ?

Dinlediğiniz müziğin gerçek ses kalitesinden ödün vermeye hazır olduğunuz sürece, verilerinizin normalde olduğundan daha çok ileri girmesini sağlamanız mümkün. Bunun için ilk olarak yapmanız gereken “Date Saver” seçeneğini açmaktır. Bu işlemi uygulamanın ayarlar bölümünden gerçekleştirebilirsiniz.




Varsayılan olarak Spotify’ın müzik kalitesi, internet bağlantınıza bağlı olarak akış kalitesi “Otomatik” olarak ayarlanmıştır. Veri kullanımınızı azaltmak istiyor ancak veri tasarrufunu etkinleştirmek istemiyorsanız bağlantı türünüzü ne olursa olsun tutarlı kalması için manuel olarak ayarlayabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar